KATEGORİLER
Kripto Al Sat

Hafızası Dolu Olan Telefonu Temizleme Yöntemleri

İçindekiler

Hafızası Dolu Olan Telefonu Temizleme Yöntemleri – Hafıza telefonun en büyük özelliklerinden biridir. Alırken dikkat ettiğimiz ama telefonu kullandıkça dolup telefonun yavaşlamasına sebep olur. Telefonlar da 16 GB, 32 GB, 64 GB, 128 GB ve 256 GB hafıza mevcuttur. Bazı telefonlar da ek hafıza kartı da takılabilir. Ama yine de hafızalarımız çok çabuk dolabiliyor. Bunun en büyük nedenlerinden biri uygulamaların geliştikçe kapladıkları alanın da çoğalmasıdır. Yani ilk indirdiğinizde 100 mg olan bir uygulama güncelleme geldikten sonra 300 mg oluyor. Bu da telefonun gittikçe daha çok dolmasına ve yavaşlamasına sebep oluyor. Bir başka hafıza dolduran şey de whatsapp gibi uygulamalardaki her şeyin telefonun hafızasına yüklenmesidir. Örneğin gönderilen ses kayıtları ya da gelen ses kayıtları hafızada birikir. Bu da telefonu yavaşlatma sebeplerinden biridir. Aynı zamanda telefon kalitesi yükseldikçe kamera sayısı ve özelliği de artmaktadır. Kamera özellikleri artıkça fotoğraflar daha net ve mega pikseli yüksek olur. Bu özellik de telefon da daha çok yer kaplayıp hafızasını doldurmasına neden olmaktadır. Bu hafıza dolumu yüzünden bazen telefonlar kullanılmaz hale bile gelebilmektedir. Bunun için size birkaç çözüm önerisi sunacağız. Bu çözüm önerilerinden biri uygulamaların ön belleklerini temizlemektir. Birden çok sebep olabildiği gibi birden çok çözüm de olabilir. Bu çözümler, cihaza hafıza kartı takmak, arma geçmişini temizlemek, eski mesajları temizlemek, indirilen belgeleri temizlemek, Google play Store kısmını sıfırlayın. Bu yöntemler telefonunuzu hızlandırmak için olan en kolay yöntemlerdir. Yazılımsal bir hata ise bu tarz yöntemler işinizi görecektir. Şimdi sizlere bu yöntemleri açıklayacağız. Anlatıldığı gibi uygular iseniz telefonunuzun hafızasını boşaltabilirsiniz.

Google Play Store Nasıl Sıfırlanır?

Bazı durumlar da telefon da hafıza olmasına rağmen yeterli depolama alanı olmadığı gösterilebilir. Bu problemin en kolay çözümlerinden biri Google play store sıfırlamasıdır. Bu işlem oldukça kolaydır. Üstelik bu işlem telefonunuzda mevcut olan uygulamalara hiçbir zarar vermemektedir. Yalnızca depolama sorununuzu çözecektir. Yapmanız gerekenler şu şekildedir;

  • Uygulamalar kısmına girin.
  • Daha sonra uygulamalar kısmından Google play store seçin.
  • Orada olan üç noktaya tıklayın.
  • Güncellemeleri kaldır butonuna basın.
  • Ve Google play store’nin sıfırlanmasını bekleyin.
  • Sıfırlanma tamamlandıktan sonra tekrar girin.

Merak etmeyin bu güncellemeleri kaldırmak uygulamalara zarar vermeyecektir. Google play store tekrar girdiğiniz zaman yapmanız gereken işlemler olabilir. O işlemlerin hepsini tamamlayınız. Bu işlemleri tamamlarken telefona zarar verip vermeyeceğinden endişelenmeyiniz çünkü bu yapılan işlem çoğu telefon uzmanının yaptığı bir işlemdir. Bu işlemler aslında Google’nin kendisinin yaptığı işlemlerden biridir. Bu yazılımsal bir problemin çözümüdür. Ama buna rağmen telefondaki sorun düzelmez ise o zaman bilin ki donanımsal bir hatadır. Donanımsal hatalarda telefonunuzu bir servise götürmelisiniz. Çünkü donanımsal hatalar sizin düzeltebileceğiniz bir hata değildir. Google play store sıfırlama ile yapabileceğiniz işlem bu kadar basit ve hızlıdır. Zamanınızı almaz ve sorununuzu halleder. Bu olay elbette android telefonlar için geçerlidir. İos işletim sistemleri için farklı teknikler kullanılmaktadır.

Uygulamaların Önbelleklerini Temizlemek

Android cihazlarda yeterli alan olmadığı zaman yapabileceğiniz en kolay işlem, uygulama ön belleğini temizlemek olacaktır. Uygulamalarda bulunan ön bellekleri temizlemek telefonunuzu hızlandırırken aynı zamanda hafızasında da yer açacaktır. Peki ön bellek nasıl temizlenir, ön bellek temizlemek için telefonunuzun ayarlar kısmına gidin. Ayarlar kısmında bulunan uygulamalar seçeneğine tıklayın. Uygulamalar içerisinden ön belleğini temizleyeceğiniz uygulamaya girin. Depolama seçeneğine dokunun ve ön belleği sile tıklayın.

Ön belleği temizlediğinizde telefonunuzun hafızasında geçici olarak saklanmış belgeleri temizlemiş olursunuz. Bu dosyalar aslında çok büyük dosyalar değildir fakat biriktikleri zaman büyük boyutlara ulaşabiliyorlar. Birkaç uygulamanın ön belleğini temizleyerek yeni uygulamalar için yer açabilir ya da telefonunuzu hızlandırabilirsiniz.

Cihazınıza Hafıza Kartı Takmak

Hafıza kartları yeterli hafızası bulunmayan cihazlar için oldukça önemli bir alternatiftir. Telefonunuzda alan kalmadıysa hafıza kartı takabilirsiniz. Hafıza kartı sayesinde çok yükü olan uygulamaları hafıza kartına taşıyarak yer açabilirsiniz. Uygulamaları hafıza kartına taşımak için, telefonunuzun ayarlar kısmına girin, daha sonra uygulamalar seçeneğine dokunun. Taşımak istediğiniz uygulamayı seçin. Depolamaya girin, depolama alanını değiştir seçeneğine tıkladıktan sonra Sd kart seçeneğini seçin ve uygulamanızı taşıyın. Her uygulama Sd karta taşınamamaktadır her uygulamanızı kontrol ederek taşınanları taşıyabilirsiniz.

Hafıza kartı taktığınız cihazınızın içerisinde bulunan resim ve videoları da hafıza kartına taşıyarak depolama alanını boşaltabilirsiniz. Özellikle uzun videolar hafızada oldukça fazla yer kaplamaktadır. Telefon kameralarının görüntü kalitesini artırmasıyla birlikte fotoğraf ve videoların kapladıkları alan da artmaya başladı bu nedenle kamerası iyi telefonlar alırken hafızasına da dikkat edilmelidir. Gelelim video ve fotoğrafları hafıza kartına nasıl taşıyacağımıza. İlk olarak telefonumuzun dosyalarım kısmına giriyoruz fotoğrafları taşımak istiyorsak Resimler seçeneğine, videoları taşımak istiyorsak Videolar seçeneğine tıklıyoruz. Daha sonra taşımak istediğimiz fotoğrafları seçiyoruz. Seçenekler kısmına yani üç noktaya tıklayarak taşı seçeneğini seçiyoruz. Burada karşımıza Sd seçeneği çıkacak. Klasör oluştur diyoruz ve fotoğraflarımız için yeni dosya belirliyoruz. Eğer kameranız ile çektiğiniz fotoğraflar cihaz hafızanıza kayıt oluyorsa, kamera ayarlarından fotoğrafların kayıt olduğu yeri değiştirin. Bu sayede yeni çektiğiniz bütün fotoğraflar telefonunuzda yer kaplamadan hafıza kartınıza kaydolacaktır.

Arama Geçmişi Temizlemek

Android cihazınız içerisinde geçici hafızada birçok bilgi kaydedilir, bunlardan biri de arama geçmişidir. Google, youtube gibi uygulamalarda arama yaparız aranan bu sözcükler geçici hafızaya kaydedilir bunun yanında girdiğimiz sayfalar da arama geçmişine kaydedilir bunları temizleyerek telefonumuzun depolama alanını hafifletebiliriz.

Eski Mesajları Temizlemek

Telefonda herkesin en çok yaptığı şey mesajlaşmaktır. Mesajlar küçük alanlar kaplamasına rağmen biriktiğinde oldukça büyük alanlara sahip olur. Telefonunuzun depolama alanı yetersiz ise sakladığınız mesajları temizlemek en iyisi olacaktır. Özellikle sesli mesajlar bir süre sonra cihazınızda birikir ve büyük alanlara sahip olur. Whatsapp uygulamasında ise mesajlarınızı temizledikten sonra daha fazla depolama alanı kazanmak istiyorsanız dosyalarımdan Whatsapp isimli dosyayı bularak Whatsapptan sizin gönderdiğiniz veya size gönderilen resim, video ve müzikleri temizleyebilirsiniz. Aynı şeyi Telegram uygulaması için de yapmanız cihaz hafızanızı büyük oranda boşaltacaktır.

İndirilen Belgeleri Temizlemek

Telefonumuzun içerisinde bulunan yüklü belgeler de depolama alanımızı oldukça fazla meşgul etmektedir. Telefonunuzun dosyalarım uygulamasına girin. Belgeler seçeneğini tıklayın, burada indirdiğiniz bütün belgeleri bulabilirsiniz. Kurulum dosyaları dışında gereksiz bulduğunuz belgeleri temizleyin ve telefonunuzda yer açın.

İçerik
Samsung sitesinde hata: Galaxy FE ailesi tüm ürünleriyle ortaya çıktı

Geçtiğimiz yıllarda tanıttığı Galaxy S20 FE ile orta üst düzey pazarında bir muvaffakiyet yakalayan Güney1

1 dk. 12 Okundu
İçerik
iPhone 15 Pro’nun kamerası ile çekilen ilk klip yayınlandı

Bildiğiniz üzere Apple, dün akşam saatlerinde düzenlenen Wonderlust aktifliği kapsamında orijinal eserlerini tanıttı. Bu aktifliğin1

1 dk. 2 Okundu
İçerik
Ziraat Bankası Sicili Bozuk Olana Kredi

Kara listede iseniz ve sicilinizin bozuk olduğunu düşünüyorsanız bu haber tam size göre, çünkü Ziraat1

3 dk. 12 Okundu
Yorumlar

*
*

  • Hey!

    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu hemen sen yap.

Sosyal Medyada bizi takip edin.