KATEGORİLER
Kripto Al Sat

Google Spam Şikayeti Nasıl Yapılır?

Google Spam Şikâyeti Nasıl Yapılır? Arama motorlarında aratılan sorgularda spam içerik olduğuna kanaat getirilebilecek bazı sayfalar bulunmaktadır. Normal şartlarda Google botları bu türdeki içerikleri tarayıp tespit etmektedir. Ancak kalite yönergelerini ihlal ederek bir şekilde SERP (Arama Motoru Sonuç Sayfası) skorunu yükselten web siteleri, uzun sayılabilecek sürelerce üst sıralarda kalabilmektedir. Bu yüzden Google spam şikâyeti nasıl yapılır sorusu önem kazanmaktadır.

Webspam Nedir? Google Spam Şikâyeti Nereden Yapılır?

Bazı internet siteleri Google sıralamasını yükseltmek için arama motorunu kandıran teknikler uygulayabilmektedir. Bu amaçla kullanılan tekniklerin genel adına Webspam denir. Google gibi firmalar webspam ile mücadele için ciddi kaynaklar ayırmaktadır. Çünkü arama motorlarının nihai amacı, kullanıcı sorguları sonrasında en doğru sonuçları listeleyebilmektir.

Bu tür web sitelerinin varlığı anlaşıldığında kullanıcılar Google spam bildirme sayfasını kullanabilir. Sayfaya giriş yapıldıktan sonra kullanıcılardan bazı bilgiler istenir:

  • Yanlış yönlendiren web sitesinin adresi
  • Arama kutucuğunda kullanılan sorgu
  • Ek detaylar

Bu bilgiler doldurulduktan sonra “Webspam bildir” butonuna tıklanır. Bu aşamadan sonra Google’ın ilgili web sitesiyle ilgili uygulayacağı yaptırım beklenecektir.

Google spam servisi için tıklayınız

Hangi Şikayetler Spam Niteliği Taşır?

  • Kopya içerikler
  • Ücretli bağlantılar
  • Telif hakkı bulunan ürün ve hizmetler
  • Kişisel bilgiler
  • Kimlik dolandırıcılığı
  • Reklam tıklanmasını sağlayan eklenti kullanımı
  • Yaşanan diğer problemler

Spam Siteleri Şikâyet Etmek Neden Önemli?

Web ortamında farklılık yaratan unsur özgün içerik yaratabilmektir. Bir içerik ne kadar benzersiz ise bir o kadar kalitelidir. Kullanıcıları en doğru şekilde bilgilendirmeyi amaçlayan bu içeriklerin oluşturulması uzun süreler almaktadır. Konu hakkındaki araştırmalar, görsellerin ve videoların oluşturulması, yazının hazırlanması gibi emek isteyen bir çalışma gerçekleştirilir. Ayrıca bu hazırlıklar SEO kriterlerine göre yapılır ve optimizasyonu sağlanır. Bazı art niyetli kişiler ise yayınlanan bu içeriği birebir kopyalayarak emek hırsızlığı yapar. Arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer alabilirler. İçerik sahibi çekebileceği potansiyel ziyaretçileri kaybetmiş olur. Böyle durumlarda kesinlikle Google spam şikâyeti servisi kullanılmalıdır.

İçerik, Google tarafından indexlenmeden önce kopyalanmışsa ve kopyalayan web sitesi sizden önce index almışsa, böyle bir durumda sizin web siteniz spama düşmüş olacaktır. Bu yüzden içeriğin bir an önce dizine eklenmesi önem kazanacaktır. Google Search Console üzerinde bulunan “Url Denetimi” sayfasında içeriğinizin dizine eklenme sürecini hızlandırabilirsiniz. Eğer güncel bir web sayfasıysanız, Url Denetimi sayesinde en fazla üç dakika içinde index alabilirsiniz. Anahtar kelime üzerinden yapılan arama sorgularında SERP performansınızı da inceleme fırsatı doğacaktır.

Spam Şikâyeti Almamak İçin Neler Yapmalı?

Öncelikle bütün içeriklerin yayınlanmadan önce özgünlük testinden geçirilmesi gerekecektir. Kopya olduğu tespit edilen cümleler özgünleştirilmelidir. İstemeden de olsa kopya içerik kullanmanın cezası Google spam skoru neticesinde ortaya çıkacaktır.

Bunlara ek olarak:

  • Eğer yazı bir alıntı yapılıyorsa kaynak gösterilmesi şarttır.
  • Görsellerdeki telif haklarına takılmamaya dikkat edilmelidir.
  • İçerikteki toplam kelime sayısına oranla anahtar kelime yoğunluğu abartılmamalıdır.
  • Ziyaretçiyi başka bir sayfaya yönlendirmeye zorlayıcı eklentiler kullanılmamalıdır.

Google Search Console’da yer alan “Manuel İşlemler” bölümünde herhangi bir spam yapıp yapmadığınızı öğrenebilmeniz mümkündür.

İçerik
iPhone 16 için OLED MLA ekran iddiası

iPhone 15 lansmanı için tüm teknoloji dünyasını nefesini tutarken iPhone 16 için tedarikçi firmaların çabası1

1 dk. 1 Okundu
İçerik
Gözler burada: Huawei, merakla beklenen etkinliğinin tarihini açıkladı

Huawei geçtiğimiz haftalarda tüm beklentileri altüst ederek 5G destekli, uydu kontağına sahip Mate 60 ve1

2 dk. 5 Okundu
İçerik
DRAM ve SSD fiyatlarında yükseliş bekleniyor

Geride bıraktğımız tedarik ve stok ıstıraplarının akabinde yarı iletken pazarı eski günlerine dönmeye başladı. Bu1

1 dk. 4 Okundu
Yorumlar

*
*

  • Hey!

    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu hemen sen yap.

Sosyal Medyada bizi takip edin.