Google’da program ararken dikkat!
Malwarebytes raporuna nazaran, AMOS, kendisini arama sonuçlarında Google’ın da onayladığı reklam olarak gösteriyor. Sayfanın en üstünde çıkması ve Google’ın reklam onay işaretini taşıması, inançlı izlenimi yaratıyor lakin değil.
Kullanıcı, linke tıkladığında sıradan görünümlü bir web sayfasıyla karşılaşıyor. Kullanıcının aradığı web sitesinin neredeyse harika bir kopyası oluşturulduğundan kullanıcı Google’ın da onay verdiğini düşünerek programı indiriyor. AMOS, süreksiz olarak imzalanmış bir uygulama olduğundan kullanıcı olağan suram sürecinden farklı bir sürece yönlendiriliyor. İndirilen evrak açıldığında düzmece bir sistem şifresi penceresi gösteriliyor. Kullanıcı, şifreyi girdiğinde Anahtar Zincirinden belge sistemine kripto cüzdanlarına kadar tüm bilgiler toplanıp makûs emelli yazılımı hazırlayan kişi ya bireylere gönderiliyor.
Neticede, Google’dan bir program indirirken (özellikle fiyatsız olanlar) URL’nin kendisi kadar yönlendirilen adrese, yazılım yükleyicisine, yazılımın heyetim yönlendirmesine de dikkat etmek gerekiyor. Ayrıyeten sistem parola ekranı rastgele çıkmaz, yazım kusurları içermez.
Samsung bugün Malezya'da en yeni Galaxy A serisi akıllı telefonlarını sessiz sedasız bir biçimde piyasaya1
Makine ve Kimya Sanayisi A.Ş (MKE), İstanbul'da düzenlenen IDEF'23'te yerli mühimmatları ve silahlarını sergiledi. IDEF'23'te1
Çinli teknoloji şirketi Baidu, üretken yapay zeka (AI) modeli Ernie’nin en yeni sürümünü tanıttı ve1
Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu hemen sen yap.