KATEGORİLER
Kripto Al Sat

ChatGPT artık internete erişebiliyor: Google’ın sonu mu geliyor?

Chatgpt Artik Internete Erisebiliyor Google In Sonu Mu Geliyor169236 0 OpenAI tarafından Kasım 2022’de piyasaya sürülen ChatGPT, o vakitten beri elbet güçlü ve değişik bir araç oldu, fakat çok önemli bir eksiği vardı. ChatGPT’nin en son öğrendiği tarih Eylül 2021 idi. Çünkü OpenAI, bu yapay zekayı son olarak o tarihte eğitmişti. Hasebiyle ChatGPT, güncel olaylar hakkında hiçbir şey bilmiyordu. Artık bu bariyer kaldırılıyor çünkü ChatGPT artık internete erişebiliyor.

ChatGPT’den kritik adım

OpenAI, X’te (eski ismiyle Twitter) ChatGPT’nin Microsoft’un Bing arama motoruyla entegrasyonu sayesinde “artık kaynaklara direkt irtibatlarla birlikte size aktüel ve sağlam bilgiler sağlamak için internette gezinebileceğini” duyurdu.

Şirket bu özelliğin artık ChatGPT Plus aboneleri ve ChatGPT Enterprise kullanıcıları tarafından kullanılabileceğini açıkladı. Şayet bu sürümleri kullanıyorsanız üst kısımdaki GPT-4 seçeneğine tıklamanız ve “Browse with Bing” seçeneğini seçmeniz gerekecek. Firma, bu özelliği yakında tüm kullanıcılara da açacağını söyledi.

Bu aslında ChatGPT için web taramasına geri dönüş manasına geliyor. Mart ayında OpenAI, ChatGPT üçüncü taraf eklentilerini piyasaya sürdüğünde, kendi eklentilerinden ikisini de duyurdu: Code Interpreter (o vakitten beri ” Advanced Veri Analysis” olarak yine isimlendirildi ve ChatGPT’nin yüklenen evrakları kabul etmesine müsaade veriyor) ve Microsoft Bing API ile web’de arama yapmak ve kullanıcılar için bilgileri özetlemek için metin tabanlı bir tarayıcı kullanan “Browsing

Ancak birkaç gün içinde OpenAI, kullanıcıların önde gelen haber yayıncılarının ödeme duvarlarını aşmak için bu özelliği kullanabilmeleri nedeniyle tarama özelliğini devre dışı bıraktı. Hatta OpenAI, GPTBot’un web sitenizi tarayamaması için robot.txt kullanarak onu engellemeyi de mümkün kıldı.

Bununla birlikte Bing Sohbet’in birinci devrinden beri ChatGPT tabanlı modelle internete erişim sağladığını da belirtmek gerek. Microsoft ortaklığı sayesinde Bing ile göz atma seçeneğinin gelmesi de sürpriz değil. Ek olarak yeni tarama özelliği, OpenAI’ın imgeleri tarama ve tahlil etme, kullanıcının yüklediği sesi tahlil etme ve oluşturulan bir sesle kullanıcıya geri konuşma da dahil olmak üzere ses üzerinden sohbet etme yeteneklerini duyurmasından yalnızca iki gün sonra geldi.

Google hiç bu kadar risk altında olmamıştı

Geçtiğimiz gün 25’inci yılında Google hakkında bir makale hazırlamıştım. Google’ın bu başarısına ait hazırladığım içerikte tarihin tekerrür edebileceğinden bahsetmiştik. İçeriğin sonunda şu paragraf yer alıyordu: “Yirmi beş yıl evvel, farklı bir internet çağının şafağında, öbür bir arama motoru misal sıkıntılarla uğraş etmeye başladı. En dorukta olduğu düşünülen ve gelişmiş teknolojisiyle övülen bu arama motoru, apansız varoluşsal bir tehditle karşı karşıya kaldı. Genç bir şirket içerik bulmanın yeni bir yolunu yarattı.”

Yukarıda varoluşsal bir tehditle karşı karşıya kalan firma AltaVista idi. Artık misal emareleri Google için de görüyoruz.

İçerik
iPhone 15 Pro’nun kamerası ile çekilen ilk klip yayınlandı

Bildiğiniz üzere Apple, dün akşam saatlerinde düzenlenen Wonderlust aktifliği kapsamında orijinal eserlerini tanıttı. Bu aktifliğin1

1 dk. 4 Okundu
İçerik
Samsung Galaxy Note 10 serisine elveda

Günümüzde akıllı telefon üreticileri eserlerine 5 yıla kadar güncelleme takviyesi kelamı veriyor lakin bundan yıllar1

1 dk. 3 Okundu
İçerik
X (Twitter) içerik üreticilerine yaklaşık 20 milyon dolar ödedi

X ya da eski ismiyle Twitter bildiğiniz üzere Temmuz ayı prestijiyle içerik üreticilerine reklam gelirinden1

1 dk. 2 Okundu
Yorumlar

*
*

  • Hey!

    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu hemen sen yap.

Sosyal Medyada bizi takip edin.