KATEGORİLER
Kripto Al Sat

Bitkisel Üretim Kredisi Nasıl Alınır?

Bitkisel Üretim Kredisi Nasıl Alınır? – Ülkemiz, tarım arazileri bakımından oldukça elverişlidir. Dört mevsimin bir arada görüldüğü, tarımsal çeşitlilik bakımından zengin olan ülkemizde, gerek devlet gerekse bankalar tarafından zaman zaman çiftçi ve tarımsal ticaret yapan şirketler için teşvik bazlı krediler çıkar.

Bitkisel üretim kredisi, bitki üretimi, üretim için gerekli olan alet edevat desteği ya da alan satın alınması gibi pek çok konuda destek amaçlı çekilebilir. Su kanalları açacak, pamuklarınıza suyun sorunsuz ulaşmasını mı sağlayacaksınız. Projenizi ikna edici bir şekilde hazırlayın ve başta Ziraat bankası olmak üzere dilediğiniz herhangi bir bankaya bu konuda bir başvuru oluşturun.

Sera üretimi, soğuk hava deposu oluşturma, tarla alımı, tohum temini gibi aklınıza gelen gelmeyen ne kadar bitki konulu sorun varsa hepsi için bu kredi türünden yararlanabilirsiniz. Bankalar, çiftçiye büyük değer veriyorlar. Devletin tarımda çiftçiyi destekleme konulu teşvikleri sayesinde, çiftçilerimiz ve çiftçi adaylarımıza verebileceklerinden daha büyük boyutlarda destekler sunuyorlar. Her koşula uygun geri ödeme planları, genel itibariyle çiftçilerimize uygun olarak çıkartılıyor.

Bitkisel üretim kredi başvurusu, sadece gerçek kişiler tarafından değil, tüzel kişiler yani şirketler aracılığıyla da bankalara yapılabiliyor. Şirketler, yapacakları tarımsal atılımlar için, rahatlıkla bankaların düşük faizli destekleme kredilerine başvurabiliyorlar.

Bitkisel Üretim Kredisi Nerelerden Alınır?

Bildiğiniz gibi, Ziraat bankası, görev aslı bakımından devlet tarafından çiftçiye destek kredileri sunması adına kurulmuştur. En uygun geri ödeme planlarıyla, en çiftçi dostu üretim kredisini almak, hiç şüphesiz ziraat bankasından geçer. Yine de farklı bir bankadan kredi almak istiyorsanız; diğer özel bankalardan da üretim kredisi temin edebilirsiniz.

Cüzi miktarlarda kredi çekmeniz daha kolaydır ancak yüklü miktarda kredi çekecekseniz banka sizden bir ipotek talep edebilir. Bunun dışında BAĞ-KUR pirim ödemeleri tarzında, devlet sigortalarında bir kaydınız varsa onu görmek isteyecektir. Çiftçiye destek amaçlı olduğu için, sağlıklı ve sürdürülebilir projelere kredi çıkması daha muhtemeldir. İşte tam da bu yüzden projelerinizi hazırlarken amacınızı düzgün bir şekilde anlatabilmeniz ve projenizin ikna edici olması kredi alabilmeniz açısından son derece önemlidir.

Bitkisel üretim kredisi almak için bankaların şubede yetkilendirdiği personelleriyle iletişim kurmanız gereklidir. Mobil bankacılık uygulamaları ya da telefon bankacılığı yardımıyla bu tür bir kredi başvurusunda bulunmak ne yazık ki mümkün değildir. Çünkü banka, sizden bazı gelir kanıtlayıcı evraklarınızı ve proje detaylarınızı görmek isteyecektir. Örneğin eğer bir üretim mekânı (tarla, sera) kurmak düşüncesiyle kredi başvurusunda bulunuyorsanız, banka tarafından bir ekspertiz raporu istenme olasılığı vardır. Bu yerin, asıl değeri ekspertiz tarafından saptanır. Bazı bankalar, üretimler konusunda projelerinizin gerçekten sürdürülebilir olup olmadığı hakkında bilir kişi incelemesi talep edebilir. Tüm bunları sağladıktan sonra, üretici destek kredisini almanıza hiçbir engel kalmamış demektir.

İçerik
Konut Kredisi Başvuru Şartları Nelerdir?

Konut Kredisi Başvuru Şartları Nelerdir?- Kredi, insanlar için bazen hayat kurtarıcı bir araç olmuştur. Paranın1

3 dk. 20 Okundu
İçerik
Cari Açık Nedir Nasıl Hesaplanır?

Cari Açık Nedir Nasıl Hesaplanır? - Cari açık, bir ülkenin yerli üretimini dışarıya pazarlamasından elde1

3 dk. 71 Okundu
Nedir
Site Dışı SEO Nedir? Nasıl Yapılır?

SEO çalışmaları, internet sitelerinin Google, Yandex ya da Bing gibi popüler arama motorlarında üst sıralarda1

2 dk. 13 Okundu
Yorumlar

*
*

  • Hey!

    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu hemen sen yap.

Sosyal Medyada bizi takip edin.