KATEGORİLER
Kripto Al Sat

Anahtar Kelime Analizi Nasıl Yapılır?

Anahtar Kelime Analizi Nasıl Yapılır? – İnternette olup biten her şey arama kutusuna yazılan kelimelerle başlıyor. Anahtar kelimelerin Google üzerinden aratılması, arama pazarlaması alanındaki yazılan içerikler için en önemli konudur. Doğru anahtar kelimeler, web sitelerinizi yükselteceği gibi düşürebilir de. Web sitenize eklediğiniz makalelerde geçmesi gereken anahtar kelimeleri doğru bir şekilde araştırmayı ihmal etmeyin. Doğru anahtar kelime; SEO ile alakalı her şey demektir. Aslına bakarsanız sitenize sürekli ziyaretçi alımı çokta önemli değildir. Önemli olan, sitenizle alakası olabilecek ve sitenizde uzun süre zaman geçirecek, doğru türde ziyaretçilerin sitenize giriş yapmasıdır.

Anahtar kelime analiziyle, talepleri tahmin edebilirsiniz, değişen piyasa koşullarına yanıt verirken aynı zamanda web ziyaretçilerinin devamlı olarak aradığı ürünleri, hizmetleri ve içerikleri üretme şansına sahip olabilirsiniz.

Anahtar kelime araştırması yapabilmenin ilk adımı bir fikir özelliği taşıyan ana anahtar kelime veya tohum anahtar kelimedir. Bu kelime, sektördeki bilginize ya da sunduğunuz hizmete dayalı olabilir.

Yapmanız gereken ilk şey anahtar kelime listesi oluşturmaktır. Bu anahtar kelime listesini fazlalaştırabilmek için, web sitelerinde ya da sosyal medyada gezerken duyduğunuz terimleri ekleyebilirsiniz. Yeterli sayıda anahtar kelimeye ulaştığınızda, listedeki anahtar kelimelerin ne kadar popüler olduğuna, arama motoru sonuç sayfalarında durumunun nasıl olduğuna, rakiplerinizin ne durumda olduğuna bakabilirsiniz. Bunları da not ettikten sonra Google Ads uygulaması ile anahtar kelimenin hacim ve rekabet değerlerine bakabilirsiniz. Ana anahtar kelimenizi uygulamada arattığınızda, kelimenin popülerliğini görerek zorluk derecesini tahmin edebilirsiniz. Bu araştırma sayesinde kafanızda yeni anahtar kelimeler de oluşacaktır.

Anahtar Kelime Listesi Oluşturma

Anahtar kelime listesi listesi ve Google Ads uygulaması ile araştırma yaptıktan sonra ise, yapmanız gereken en önemli şey hacim analizidir. Hacim analizi, tercih etmiş olduğunuz anahtar kelimenin, web ziyaretçileri tarafından aranıp aranmadığını, eğer aranıyorsa ne yoğunlukta ve fazlalıkta arandığını anlatır.

Seçtiğiniz anahtar kelimeyi insanların ne kadar arattığınızı ve aranıp aranmadığını Google anahtar kelime planlayıcı uygulaması sayesinde öğrenebilirsiniz. Aslında kelime hacimlerini araştırabileceğiniz birçok uygulama bulunmaktadır. Ancak Google anahtar kelime planlayıcısının diğer uygulamalara göre avantajı ücretsiz olmasıdır. Bütün bu araştırmalardan sonra ise anahtar kelimenizi tam anlamı ile oturtmuş olacaksınız. Sitenizde paylaştığınız makalelerde anahtar kelime sayılarına, yerleşim yerlerine de dikkat etmeyi unutmayın.

İçerik
Boğaz Ağrısına Doğal Çözüm

Boğaz Ağrısına Doğal Çözüm - Havalarında soğuması ile birlikte insan vücudu daha hassas ve hastalanmaya1

2 dk. 1 Okundu
İçerik
Vitaminler Kilo Aldırır mı?

Kilolu insanların tek derdi zayıf olmakken zayıf insanların tek derdi ise kilo alabilmektir. Ancak zayıflamanın1

3 dk. 13 Okundu
Nedir
Reflü Nedir?

Halk arasında midem yanıyor cümlesi günümüzde yaygın bir hal almıştır. Yiyeceklerden veya çeşitli sebeplerden ötürü1

4 dk. 7 Okundu
Yorumlar

*
*

  • Hey!

    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu hemen sen yap.

Sosyal Medyada bizi takip edin.