KATEGORİLER
Kripto Al Sat

Vitaminler Kilo Aldırır mı?

İçindekiler

Kilolu insanların tek derdi zayıf olmakken zayıf insanların tek derdi ise kilo alabilmektir. Ancak zayıflamanın birçok sağlıklı yolu varken hızlı kilo almanın sağlıklı bir yolu ne kadar mümkündür? Bunu merak eden insanlar da farklı besinlerin kilo aldırıp aldırmadığı konusunda sorular sormaktadır. Bunlardan birisi de vitaminler kilo aldırır mı? Sorusudur. Gelin cevaplayalım.

Esasen vitaminler başlı başına kilo aldırmazlar. Çünkü vitaminler kalori içermeyen besin unsurlardır. Bu nedenle vitaminler kilo aldırır mı? Sorusu “kısmen hayır” olarak cevaplandırılır. Fakat vitaminler, kilo aldırmaya yardımcı besin unsurlarıdır. Yani gerekli vitaminler vücutta gerekli düzeylerde olduklarında bağışıklık sistemini ve metabolizmayı koruma görevi üstlenirler. Eğer vitamin eksikliğiniz varsa konsantre olamama, baş ağrısı, uyuşukluk, unutkanlık ve iştahsızlık gibi sorunlar vücutta baş gösterir.

Eğer kilo almak istiyorsanız yukarıdaki nedenlerden dolayı vücuttaki vitamin eksikliğini ortadan kaldırmanız gerekir. Bu sayede iştahsızlık sorunu vitamin eksikliğinden kaynaklıysa çözülecektir. Aynı zamanda vücuttaki metabolik faaliyetlerde aktif rol oynayan B12 vitamini, eksiklik sonucu kişiye kilo kaybettirebilir. Yani vitamin alımınız yeterli düzeydeyse kilo alımınız daha kolay olacaktır.

Hangi Besinde Hangi Vitamin?

Vitaminler kilo aldırır mı? Sorusundan ziyade vitaminlerin kilo alımındaki faydalarına göz atmak bu noktada en doğru eylem olacaktır. Yazıda da dediğimiz gibi vitaminler başlı başına kilo aldırmasa da dolaylı yoldan kişilerin kilo kaybını engeller ve iştah seviyelerini yükseltir. Bu nedenden dolayı her vitaminin vücutta yeterli seviyelerde olması gerekmektedir. İşte bu konuda da her vitamin çeşidinden yeteri kadar faydalanmak gerekir. Özellikle de B ve C vitaminlerini vücudumuzdan eksik etmememiz gerekmektedir.

Eğer vitaminler konusunda daha fazla bilgi almak istiyorsanız her besinin hangi vitamin açısından zengin olduğuna daha yakından bakmanız gerekir. Aynı zamanda düzenli kontroller sayesinde vücuda gerekli olan vitaminlerin seviyelerini ölçebilirsiniz. Bu sayede vitamin eksikliği sorununu ortadan kaldırdığınızda kilo almaya daha elverişli olursunuz. Ek olarak sadece kilo alma konusunda da değil, hastalıklara yakalanmama konusunda da vitaminler büyük rol oynarlar. Bu nedenden dolayı her vitamin çeşidine özgün zengin besinleri diyetinize eklemeniz gerekir.

Vitamin Eksikliği Kilo Kaybına Yol Açar mı?

Ülkemizde özellikle de D vitamini konusunda her 10 kişiden neredeyse 7-8’i eksiktir. D vitamini eksikliği de kansızlık başta olmak üzere halsizlik, baş ağrısı, çabuk yorulma gibi durumlara neden olmaktadır. Bu da dolaylı yoldan kişilerin iştah düzeylerini etkilemektedir. Bu nedenle hangi vitamin hangi besinde zengin bir şekilde bulunuyorsa o besinleri sıklıkla tüketmemiz gerekmektedir. Ek olarak D vitamini konusunda ilaçlardan da her ne kadar tavsiye edilmese de faydalanılabilir. Özellikle de güneşten yeteri kadar faydalanamayan insanlarda D vitamini eksikliği sıklıkla görülmektedir.

Bu durumda yapmanız gereken ilk iş, vitamin düzeyinizi kontrol etmektir. Bu sayede hangi vitamin çeşidinde eksiklik yaşıyorsanız sonrasında bu seviyeyi yükseltmeniz gerekir. Bunu doğal yollarla yapmanız tavsiye edilse de eğer yeteri kadar vitamin alamıyorsanız vitamin takviyesi alabilirsiniz. Bu sayede vitamin eksikliği sonucu kilo kaybını önlemiş olursunuz. Yani vitaminler kilo aldırır mı? Sorumuza verdiğimiz “kısmen evet” cevabının yanı sıra vitamin eksikliği kilo kaybına neden olur mu? Sorusuna da “kısmen evet” diyebiliriz.

İçerik
Pasaport Türleri ve Özellikleri

Yurt dışına seyahat edilebilmesi için öncelikle bir pasaport sahibi olmak gerekir. Bu belge uluslararası bir1

2 dk. 7 Okundu
İçerik
İstanbul’un en güzel manzarası “Süper Ay”

Ay'ın dünya üzerindeki en pürüzsüz ve tam halinin hoşluğu İstanbul sokaklarını süsledi. Görüntünün fotoğrafları ise1

1 dk. 3 Okundu
İçerik
Fucidin Krem

Fucidin krem bir tür antibiyotik merhemdir. Fucidin merhemin işlevi bakterilerin sebep olduğu cilt enfeksiyonlarına etki1

4 dk. 32 Okundu
Yorumlar

*
*

  • Hey!

    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu hemen sen yap.

Sosyal Medyada bizi takip edin.