KATEGORİLER
Kripto Al Sat

3600 ek gösterge nedir, şartları neler? 3600 kimleri kapsıyor ve ne kadar verilecek?

Son periyotta çok konuşulan bahislerden biri 3600 ek gösterge Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasıyla tekrar gündeme geldi. Milyonların beklediği ek gösterge tüm memur ve memur emeklilerini kapsayacak mı? Emeklilere yarayacak mı? 3600 ek gösterge düzenlemesi ne vakit yürürlüğe girecek? İşte 3600 ek gösterge ile ilgili tüm merak edilenler:

Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Vedat Alım ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, milyonların merakla beklediği 3600 ek gösterge için bugüne kadar üzerinde çalışılan formüllerle ilgili ayrıntıları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la paylaştı. Lider Erdoğan bunun üzerine milyonların merakla beklediği 3600 ek gösterge ile ilgili muştuyu verdi. Cumhurbaşkanı hazırlıkların yürütüldüğü çalışmada sona gelindiği açıkladıktan sonra birçok vatandaş 3600 ek göstergenin kimleri kapsayacağını araştırmaya başladı. Pekala, 3600 ek gösterge nedir kimleri kapsıyor ? İşte ayrıntılar:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması şu formda:

Bilindiği üzere uzunca bir müddettir çalışan ve emekli memurlarımızla ilgili 3600 ek gösterge diye bilinen bir hazırlık yürütüyoruz. Nihayet bu çalışmayı tamamladık ve Meclisimizin takdirine sunma safhasına getirdik. Yarınki Kabine toplantımızın akabinde yapacağımız Millete Sesleniş konuşmamızda bu hazırlığı ayrıntıları ile anlatacağım. Bugün burada yalnızca daha evvel kelam verdiğimiz 4 meslek kümesini değil 5 milyonu aşkın memurumuzun ve emeklilerin tamamını ilgilendiren bir formülle bu sıkıntıyı çözdüğümüzün muştusunu paylaşmakla yetinmek istiyorum.

3600 EK GÖSTERGE NEDİR VE NE İŞE FAYDA?

⇒ 3600 ek gösterge kamu vazifelilerinin çalışırken maaşlarını, emekli olduklarında ikramiye ve aylıklarını belirleyen noktalardan biri. 

⇒ Ek gösterge sayıları unvan hizmet sınıfı ve derecelere nazaran farklılık göstermekte. Ek gösterge ne kadar yükselirse emekli alınan aylık ve emekli ikramiye sayısı da o kadar yükseliyor. 

Kun5C 1654508826 6653

3600 ek gösterge nedir ne işe yarar

EK GÖSTERGE EMEKLİLERE YARAYACAK MI?

Yapılan son düzenlemeyle birlikte emeklilerin maaşlarında artış gerçekleşecek.

Düzenleme kapsamında ek göstergesi 3600’e çıkan ve 30 yıllık hizmeti olan bir memurun; emekli aylığında 1234 TL ile 1391 TL, emekli ikramiyesinde ise 44.500 TL ile 50.150 TL arasında bir artış olacak.

KİMLERİ KAPSIYOR?

3600 ek gösterge son düzenlemeye nazaran hemşire, polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerini kapsamakta. Fakat ilerleyen günlerde bu kapsamın genişletilebileceği söz edilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan muştuyu verdi. “3600 Ek göstergenin daha evvel kelam verdiğimiz 4 meslek kümesini değil 5 milyonu aşkın memurumuzun ve emeklilerin tamamını ilgilendiren bir formülle bu sıkıntıyı çözdüğümüzün muştusunu paylaşmak istiyorum” açıklamasında bulundu. Son açıklamasında da tüm kamu vazifelilerinin 3600 ek göstergeden faydalanacağını belirtti.

Wdawk 1654508852 8828

3600 ek gösterge kimleri kapsıyor

EK GÖSTERGE NE VAKİT DEVREYE GİRECEK?

Son yapılan düzenlemeye nazaran ek gösterge Ocak 2023’ten itibaren geçerli olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Haziran Kabine Toplantısı’nın akabinde yaptığı açıklamada 3600 ek gösterge’nin yıl başına yetişeceğini bildirdi. 

Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanlığı’nın paylaştığı meslek kümelerine nazaran artış oranının yer aldığı o tablo:

Expgt 1654686011 0212

3600 ek gösterge meslek kümeleri artış oranı

İçerik
Akıllı Telefonlar Çocuklar İçin Ne Kadar Zararlı?

İstisnasız olarak gün içerisinde birkaç saatimiz, akıllı telefonlarımızla geçmektedir. Peki akıllı telefonların çocuklara verdiği zararın1

2 dk. 11 Okundu
İçerik
Haziran ayı çiçekleri nelerdir? Yaz mevsimi ev dekorasyonunda çiçek kullanımı

Haziran ayının bu birinci günlerinde tabiatın tatlı dokunuşlarını konutunuzda hissetmek isterseniz mevsim çiçekleriyle balkonlardan salonlara,1

3 dk. 2 Okundu
İçerik
Su İçmenin Faydaları

Su içmenin faydaları adlı yazımızda sağlığınıza doğrudan etki edecek önerilerde bulunacağız. Su günlük hayatımızda en1

2 dk. 12 Okundu
Yorumlar

*
*

  • Hey!

    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu hemen sen yap.

Sosyal Medyada bizi takip edin.