İMEİ Nedir? – Günümüzde akıllı telefonların fiyatları eper yükseldi. Durum böyle olunca akıllı telefonların değerini korumak ve çalışır halde tutmak için İMEİ kodlarının tutulması gerekmektedir. IMEI kodunu not aldığınız andan itibaren artık o kodu sağlama almış olursunuz. Her cep telefonunun iletişimde kalabilmesi için IMEI kodunun olması gerekmektedir. Bu kodla birlikte akıllı telefonların kodları ömrü boyunca hep aynı kalmaktadır. Uluslararası mobil ekipman kimliği olarak bilinmektedir. Kısaltılmış hali olan IMEI ülkemizde bu aralar sıkça gündemde yer almaktadır. IMEI kodu telefonun direk olarak kendisinde kayıtlıdır. IMEI Kodu 14 haneli olan bir koddur. Bu 14 haneli kod 2 haneli SV koduyla birlikte toplamda 16 haneye kadar çıkabilir.
IMEI kodları cihazları tanır ve telefonunuzun IMEI kodu çalındığı zaman bunun hakkında bilgi verilmesini sağlar. Sağlayıcı yoluyla engellemeye çalışılan IMEI kodlarının sağlamda olması gerekir. Çalınan telefonları takip etmek için özellikle polisler direk olarak IMEI kodunu takibe almaktadır. IMEI kodlarını kullanan polisler takip işlemlerini yapabilmektedir. IMEI kod 2004 yılında ortaya çıkmıştır. Cihaz içerisinde yer alan IMEI kodunu SIM kartınızla herhangi bir alakası yoktur. IMEI kodu cep telefonlarının genel olarak arka yüzlerinde veya bataryanın altında gözükür. SIM kartı değiştirilse dahi IMEI kodunda herhangi bir değişiklik söz konusu olmaz. IMEI kodunun değiştirilmesi bazen yasadışı olabilmektedir. Özellikle ikinci el cep telefonlarının IMEI kodlarının çalınma durumu kişilerin başına gelebilmektedir. Bu nedenle IMEI kodlarının asla internet üzerinden paylaşılmaması gerekmektedir. Aksi takdirde hırsızların hedefinde olabilirsiniz.
Cep telefonunuzun IMEI kodunu bulmak çok basittir. Bunun için yalnızca *#06# tuşlamasını yapmanız yeterlidir. Bu şekilde IMEI kodunu ekrana yansır.
Cep telefonları günümüzde hayatımızın vazgeçilmez teknolojik ürünleri arasında yer almaktadır. Telefonunuzu kullandığınız zaman IMEI kodunu attırmak için bu işlemi telefoncular belirli bir ücret karşılığında yapmaktadır. Ancak kişiler kendi evlerinde eğer durumu el veriyorsa kendi IMEI kodunu atabilir. Bu konuda çeşitli kaynaklara kolay bir şekilde erişilebildiği için telefona IMEI atmak gayet kolay bir işlemdir. Her telefonun içerisinde bir kimlik numarası bulunmaktadır. Bu kimlik numarasına kısaca IMEI denir. Telefonun IMEI kodunun başka bir cihaza kopyalanması iki cihazla birlikte kullanmak mümkün olabiliyor. Elinizde mevcut bir IMEI kodu bulunuyorsa veya hiç yoka endişelenmenize gerek yoktur. Bu konuda çözümler mevcuttur.
Telefona IMEI atmak için şu adımları izleyebilirsiniz;
Bu adımlarla birlikte başarılı bir şekilde kendi telefonunuza IMEI atma işlemlerini yapmış olursunuz. Telefonunuza IMEI attığınız anda hemen aktif olmasını beklemeyin. Telefonunuzda olan IMEI kodunun aktif olabilmesi için telefonunuzu yeniden başlatmanız gerekmektedir. Cihazı yeniden başlattıktan sonra IMEI kodunuz artık resmen aktif hale gelmiş olacaktır. IMEI durumunu kontrol etmek için *#06# tuşlamasını yaparak görebilirsiniz. Bunun ardından IMEI kodunuzla birlikte aramalarınızı yapabilir ve telefonunuzu kullanmaya başlayabilirsiniz.
Ev hanımları, öğrenciler ve işsiz olan insanlar genelde ev işlerine odaklanırlar. İş bulamayan veya okuyan…
Bebek Cinsiyeti Ne Zaman Belli Olur? Erken hamilelik evrelerinde bebeğin kız ya da erkek olması…
Diş Teli Tedavisinde Dikkat Edilmesi Gerekenler - Diş teli taktırma süreci kimileri için oldukça uzun…
Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu hemen sen yap.