KATEGORİLER
Kripto Al Sat

Hangi Yazılım Dili Ne İşe Yarar?

İçindekiler

Bilgisayar yazılım dilleri, programcıların bilgisayarlar ile iletişim kurabilmesini sağlayan bir dizi kod yapılarıdır. Programcının yazdığı kod sonucunda bilgisayarlar verilen komutları hızlı bir şekilde yerine getirir. Her programlama dilinin kendine has özellikleri bulunur. Yeteri kadar incelendiğinde yazılım dillerinin ortak noktaları olduğu keşfedilecektir. Bizler de hangi yazılım dili ne işe yarar sorusuna dair yanıtları derledik.

Java

Web tabanlı uygulamalarda, oyunlarda ve Android uygulamalarda kullanılan programlama diline Java adı verilir. 1990 yılında ortaya çıkarlan Java, en yaygın yazılım dilleri arasında bulunmaktadır.

Python

Python 1989 yılında oluşturulmuştur. Gelişmiş bir kodlama dili olarak Instagram, Google, YouTube, NASA gibi kurum ve kuruluşlarda tercih edilmektedir. Diğer yazılım dillerine kıyasla daha kolay kavranabilen bir dildir.

Ruby

Web uygulamalarında, robotik sistemlerde, ağ ve güvenlik yönetiminde Ruby’i tercih edenler bulunmaktadır. Aynı Pyhton gibi çabuk öğrenilebilir bir kodlama dilidir. Amazon ve Twitter’ın Ruby kullanılarak oluşturulduğu biliniyor. NASA ise simülasyonlarında Ruby’den yararlanıyor.

HTML

İnternet sayfalarını oluştururken kullanılan yazılım diline HTML adı verilmektedir. Bir web sitesindeki metin ve görsellerin doğru bir şekilde biçimlendirilmesi HTML sayesinde mümkün olur. Web geliştirme, e-posta sistemleri geliştirme konularında HTML tercih edilmektedir.

JavaScript

Web sitesi geliştirmede kullanılan yazılım dilleri arasında bir diğeri JavaScript. HTML kullanılarak yerine getirilemeyen işlevler JavaScript sayesinde kolayca oluşturulabilmektedir. Oyun geliştiriciliğinde de bu yazılım dilinden faydalanılmaktadır.

C++

C++ aslında C dilinin bir uzantısı konumundadır. Sürücülerde, sunucularda, gömülü yazılımlarda, sistem yazılımlarında C++ kullanılmaktadır. Genel olarak bilişim teknolojilerinde bu programlama dilinin kullanıldığı belirtebiliriz. C++ kullanan firmalar arasında Google, Winamp, Amazon, Adobe gibi örnekler bulunuyor.

PHP

PHP ücretsizdir ve açık kaynaklıdır. WordPress tabanlı sitelerde PHP kullanılır. Öğrenmesi fazlasıyla basittir; bu nedenle WordPress gibi platformları kullanan herkes kendisine bir web sitesi kurabilir. Facebook, Yahoo gibi şirketler de PHP yazılım dilinden faydalanmaktadır.

Swift

iOS ve OS X uygulamaları geliştirmek isteyenler Swift yazılım dilini kullanıyor. Açık kaynaklı programlama dilleri arasındadır.

Matlab

Fizik ve matematik alanında eğitim gören öğrencilere Matlab aracılığıyla gelişmiş cebir işlemleri öğretiliyor. Ayrıca yapay zekâ yazılımlarında Matlab programlama dilinden yararlanılmaktadır.

İçerik
Exynos 2400’ün performansı sızdı: Samsung bu kez başarmış olabilir

Samsung tarafından önümüzdeki yıl tanıtılması beklenen Galaxy S24, S24 Plus ve S24 Ultra, yavaş yavaş netleşmeye başladı. Bildiğiniz1

2 dk. 5 Okundu
İçerik
MediaTek Dimensity 9300 aşırı ısınma sorunu yaşayabilir

MediaTek'in Dimensity 9300 yongasını önümüzdeki ay, Ekim ayında tanıtacağı söyleniyor. Bu son teknoloji çip TSMC'nin1

1 dk. 1 Okundu
İçerik
Samsung, 5 yıllık güvenlik güncellemesi desteğinin süresini artırabilir

Samsung, şu anki aygıtları için dört yıllık sistem güncellemesi ve beş yıllık güvenlik güncellmesi dayanağı1

1 dk. 3 Okundu
Yorumlar

*
*

  • Hey!

    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu hemen sen yap.

Sosyal Medyada bizi takip edin.