KATEGORİLER
Kripto Al Sat

Hamilelikte Mide Yanması Neden Olur?

İçindekiler

Hamilelikte Mide Yanması Neden Olur? – Hamilelik sürecinde anne adayının vücudu bu süreçte bebeğe ve hamileliğe adapte olmaya çalıştığı için bazen sorunlar meydana gelebilir. Hamilelikte en çok şikâyet edilen durum ise annenin midesinde meydana gelen yanmalardır. Mide bulantısı ve mide yanmasından şikâyetçi olan anneler, hamile oldukları için ilaç da kullanamazlar ve bu durum hayatlarının kalitesini çok fazla düşürür. Her anne adayında görülmese de bu durum çoğu hamilelik sürecinde yaşanır.

Hamilelik sürecinde meydana gelen mide bulantısı ve mide yanmasının en temel nedeni bu süreçte meydana gelen hormonsal değişikliklerdir. Hamileliğin yüzde doksanı hormonlar ile ilgilidir. Hatta hormonlar yalnızca bu sorunlara değil aynı şekilde farklı sorunlara da sebep olur. Hormonlar nedeniyle hamilelik süreci boyunca sindirim sistemi normalden daha yavaş çalışmaya başlar. Bu durum nedeniyle alınan besinler kana daha geç karışır bu durum da midenin boşalmasını erteler. Sistemin aksaması nedeniyle de mide yanması meydana gelir.

Hamileliğin diğer bir etkisi ise kaslarda meydana getirdiği değişikliklerdir. Özellikle karın kaslarında meydana gelen değişiklikler karın kaslarında ciddi oranda bir gevşemeye neden olur. Mide kasları ve mide de yer alan kapakçık fazla gevşer ve besinler yemek borusuna kaçtığı için mide yanması meydana gelir.

Hamilelikte Mide Yanması Ne Kadar Sürer?

Hamilelik sırasında meydana gelen mide yanması her kişide farklılık gösterse de genel de annenin doğum anına kadar devam eder. Bebeğin saçlı olması da annenin midesinin yanmasında büyük rol oynasa da bu durum yalnızca son aylarda yaşanır. Bazı annelerde birkaç ay sürerken bazılarında ise doğum anına kadar devam eder.

Hamilelikte Mide Yanmasına Alternatif Çözümler

Mide yanması bu dönem de hormonsal olduğu için tamamen geçirmek mümkün değildir. Fakat birkaç çözüm yolu ile birlikte bu mide yanmasının şiddetini azaltabilirsiniz. Yapmanız gereken ilk şey yediğiniz besinlerde ki yağ ve tuz oranını azaltmak olmalıdır. Çok şiddetli olması halinde ise doktorun önerdiği ilaçları kullanabilirsiniz. Sitrik asit barındıran içeceklerden; kola, portakal suyu, meyve suyu gibi hazır içeceklerden de uzak durmalısınız.

İçerik
Poşet çaylar tehlike saçıyor! Yakşalık 13 bin mikroplasik parçacığı tespit edildi

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Meral Yurtsever, poşet çaylar üzerine araştırma yaptı.1

4 dk. 2 Okundu
İçerik
Çocuklarda En Sık Görülen Hastalıklar

Çocuklarda En Sık Görülen Hastalıklar - Bazı hastalıklar çocuklarda çok sık görülür. Hatta bu hastalıklara1

4 dk. 9 Okundu
İçerik
İtiraz Dilekçesi Nasıl Yazılır?

İtiraz Dilekçesi Nasıl Yazılır? - Dilekçe bir istekte ya da talepte bulunmak için özellikle resmî1

2 dk. 29 Okundu
Yorumlar

*
*

  • Hey!

    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu hemen sen yap.

Sosyal Medyada bizi takip edin.