KATEGORİLER
Kripto Al Sat

Ethereum Nedir?

İçindekiler

Belirli bir merkeze bağlı olmayan bir hesaplama platformu olarak tanımlanabilmektedir. Kendine ait bir para birimi bulunurken bu birim Ether olarak isimlendirilir. ETH koduyla işlem görmektedir. Ethereum dijital para transferleri yapılmasına imkan tanıyan bir sistemdir. Ancak bunun yanı sıra ekstra özellikleri de yer almaktadır.

Ethereum Nedir? Ethereum Ne Zaman Ortaya Çıktı?

Basit bir şekilde tanımlanması gerekirse Ethereum merkezsiz bir yapıda olup, uygulamaların oluşturulması ve dağıtılmasını sağlayan bir platform olarak gösterilmektedir. Kendisini bir kripto para birimi değildir. Para birimlerinin kullanıldığı platformun adıdır. Bu platforma ait olan para biri Ether olarak isimlendirilmektedir.

Henüz 17 yaşında olan Vitalik Buterin 2013 senesinde babasından Bitcoin hakkında bilgi almış ve Bitcoin’e kız yazabilme özelliğinin eklenmesini önermiştir. Ancak bu önerisi karşılık bulmamıştır. Bunun sonrasında kendi çabaları ile 2015 senesinde açık kodlu olarak Ethereum isimli platformu üretmiştir. Aklındaki fikirleri hayata geçiren Vitalik bu süreçte destek almış ve günümüzde devasa seviyelere oluşan bu platform ortaya çıkmıştır.

Ethereum Kullanımının Avantajları Nelerdir?

Oluşturulan bu platformda kodlar dağıtılmış bir sistem üzerinde çalıştırılmaktadır. Bu da dış partiler tarafından kodlar üzerinde bir oynama yapılamamasını sağlamaktadır. Yazılan kodların tamamı Ethereum veri tabanına eklenmektedir. Ekleme işleminde bu kodlar üzerinde değişiklik yapılamayacağından emin olunmaktadır. Ancak veri tabanı insanların tamamı tarafından görülebilmektedir. Bu da insanlara herhangi bir kod ile iletişime geçmeden önce bu kodu deneme şansı verir.

Bu platformun diğer bir özelliği de farklı kripto paraların geliştirilmesine imkan tanımasıdır. Sisteme tanımlanmış olan ERC-20 standardı sayesinde yeni kripto paralar üretilmektedir. Günümüzde en çok tercih edilen kripto paraların bir kısmı bu şekilde üretilmiştir.

Ethereum İle Bitcoin Arasındaki Farklar Nelerdir?

Bitcoin sisteminde yapılabilecek işlemler bellidir. Bu işlemlere yenileri kesinlikle eklenemez. Ancak Ethereum platformunda bu durum çok farklıdır. Oluşturulan uygulamalar sayesinde yapılabilecek işlemlerde bir sınır bulunmaz. Yeni kripto paraların üretilebilmesi de buna güzel bir örnektir.

Ethereum çok daha yenilikçi bir sistem olarak ön plana çıkmaktadır. Bitcoin sisteminde yaşanan sorunların büyük bir kısmı burada ortadan kaldırılmıştır. Her ne kadar sonrasında kendi sorunları ortaya çıksa da yenilenebilir olması bunların da kalıcı olmamasını sağlar.

Bitcoin madenciliği yapılırken işlemcilerin gücü ön planda olmaktadır. Ancak bu platformda kullanıcılar arasında bir denge söz konusu olmaktadır.

Coin
Binance Coin Nedir?

2017 senesinde hayatımıza giren Binance Coin maden işlemi yapılamayan kripto paralardan bir tanesidir. Kendine has1

2 dk. 22 Okundu
İçerik
Coin Yakma Ne Demek? Coin Yakma İşlemi Nasıl Yapılır?

Kripto paralar ya da kısaca coinler çok farklı bir düzen üzerinde işleyişine devam eder. Diğer1

2 dk. 11 Okundu
İçerik
Döviz Alım Satımı Nasıl Yapılır?

Döviz Alım Satımı Nasıl Yapılır? Teknolojinin gelişmesiyle birlikte birçok yatırım aracı insan hayatını girdi. Döviz1

2 dk. 14 Okundu
Yorumlar

*
*

  • Hey!

    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu hemen sen yap.

Sosyal Medyada bizi takip edin.