KATEGORİLER
Kripto Al Sat

Bankamatikten Kartsız Para Çekme

İçindekiler

Bankamatikten Kartsız Para Çekme – ATM’nin açılımı Automatic Teller Machine. ATM, bu kelimelerin baş harflerinden oluşturulmuş bir kısaltmadır. Banka tarafından verilen kartlar ile ATM’den bankacılık işlemleri yapılabilmektedir. ATM’ler bankamatik olarak ta adlandırılmaktadır. Günümüzde yeni nesil ATM’lerde kartsız işlem yapılabilmektedir. ATM’ler sayesinde bankalar maliyetlerini azaltmaktadır.

Maliyetler azaldığı için ATM’lerden yapılan birçok işlemden ücret alınmamaktadır. Yine Atm’ler sayesinde günün her saati para gönderme, para çekme, para yatırma, cebe gelen havale, Euro ve Dolar satış, Fatura Ödemeleri (Telefon, Elektrik, Su, Doğalgaz, Tv vs.) Eğitim Ödemeleri (Yurtkur, Meb, Üniversite Ödemeleri), Vergi Ödemeleri (KDV, GMSİ, MTV, Gelir ve Stopaj Vergisi), Anlaşmalı Kurum Ödemeleri, SGK Ödemeleri, Tapu Ödemeleri ve Trafik Cezası ödemeleri gibi işlemleri yapılmaktadır. Müşteriler sıra beklemedikleri ve zaman kaybı yaşamadıkları için ATM hizmetini sıkça kullanırlar.

Bankalar yüzlerce ATM’leri ile müşterilerine çeşitli hizmetler vermektedir. Bu hizmetlerden birisi de kartsız para çekme işlemidir. Kartsız para çekme işlemi için Atm’de bulunan kartsız işlem menüsüne girilir. Daha sonra sistemde kayıtlı cep telefonu numarası ve T.C. Kimlik numarası ekranda bulunan bölüme girilir. Ekrana çıkan listesinden işlem yapmak istenilen kart seçilip seçilen kartın şifresi girildikten sonra cep telefonuna banka tarafından SMS ile şifre gönderilir.Cep telefonuna gelen şifre ATM ekranında ilgili bölüme girildikten sonra işlem tamamlanarak çekmek istediğiniz tutar ATM tarafından verilir.

Birçok Banka ATM’lerinde günlük para yatırma limiti 20.000 TL’dir. Wincor marka ATM’ler tek seferde 40 banknot alabilir, GRG marka ATM’ler tek seferde 200 banknot alabilir, NCR marka ATM’ler ise yine tek seferde 40 banknot alabilirler. Banknotları bankamatiklere yatırırken düz bir şekilde katlamadan ve sıralı bir şekilde yatırmanız gerekmektedir. ATM’lerden yatırılan para anında hesaba geçmektedir. Para yatırma özelliği bulunan yeni nesil ATM’lerden kartsız işlemler menüsünden döviz bozma işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Son olarak ATM ile işlem yaptığınız esnada herhangi bir sorunla karşılaşırsanız bağlı olduğunuz bankanın müşteri iletişim merkezini arayabilirsiniz.

QR Kodu Para Çekilen Bankalar Hangileri?

QR Kodu İle para çekmek oldukça basittir. Aynı zamanda kartsız para çekme yöntemleri arasında en çok kullanılan yöntemlerden biridir. QR kodu ile para çekmenin yöntemi standart ve değişmez olsa da, bankaların uygulama dizaynı ve değişik kullanım şekilleri gerekçesiyle bazen farklılık göstermektedir.

  • GARANTİ Bankası Kartsız Para Çekme
  • YAPI KREDİ Bankası Kartsız Para Çekme
  • ZİRAAT BANK Bankası Kartsız Para Çekme
  • FİNANS BANK Bankası Kartsız Para Çekme
  • KUVEYT TÜRK Bankası Kartsız Para Çekme

ATM’den Havale Yapılırken İzlenecek Adımlar Nelerdir?

Kartınıza ait şifreyi girdikten sonra ana menüde yer alan ‘para transferi’ ya da ‘para gönderme’ seçeneğine tıklayınız.

‘Banka hesabı’ sekmesini bularak, istenilen bilgileri doğru şekilde giriniz. Bu bilgiler T.C. kimlik numarası, IBAN veya hesap numarası içereceği için doğruluklarını kontrol etmeniz; işlemin doğruluğu için çok önemlidir.

Havale onayını verdiğinizde işlem tamamlanacaktır.

ATM’den EFT Yapılırken İzlenecek Adımlar Nelerdir?

ATM üzerinden EFT yapmak için yine bankanıza ait bir ATM bulmanız gerekir. Sırayla şu işlemleri takip etmelisiniz:

‘Para gönderme’ veya ‘para transferi’ seçeneğini işaretledikten sonra gelen sekmelerde ‘Başka banka hesabına’ ya da ‘EFT’ yazılarını bulmanız gerekmektedir.

IBAN ve T.C. kimlik numarasını girdikten sonra onay kutucuğunu işaretleyiniz. Bu sayede EFT işleminiz kolaylıkla tamamlanacaktır.

İçerik
Krep Tarifi

Krep Tarifi - Kahvaltılarınız için hem tatlı hem de tuzlu bir tarif arıyorsanız hemen pratik1

2 dk. 91 Okundu
İçerik
D Vitamini Eksikliği ve Kilo

D Vitamini Eksikliği ve Kilo - Sıkı bir diyet yapıyorsanız, ancak yine de kilo veremiyorsanız,1

3 dk. 10 Okundu
İçerik
Karnıyarık Tarifi – Karnıyarık Nasıl Yapılır?

Karnıyarık Tarifi - Karnıyarık Nasıl Yapılır? - Türk mutfağında köklü bir tarihe sahip olan karnıyarık1

2 dk. 7 Okundu
Yorumlar

*
*

  • Hey!

    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu hemen sen yap.

Sosyal Medyada bizi takip edin.