KATEGORİLER
Kripto Al Sat

Telegram Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

İçindekiler

Telegram Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır? – Mesajlaşma uygulaması olarak sürekli Whatsapp kullanan ancak belirli özelliklerinden hoşnut olmayan kişiler son dönemde Telegram uygulamasını kullanmaya başlamıştır. Whatsapp uygulamasına göre çok sayıda farklı imkân sunan uygulama tüm dünyada popüler olmaya başlarken ülkemizde de çok sayıda insan tarafından kullanılıyor. Whatsapp gibi direkt olarak telefon numarası ile giriş yapıldığından silinme işlemi birçok kişi tarafından bilinmemekte.

Akıllı telefonlarında yer alan uygulamaları silmeye karar veren kişiler bunları saniyeler içerisinde gerçekleştirebilir. Ancak bir mail hesabı ya da bulut hesabının silinmesi için uygulamanın silinmesi yeterli olmamaktadır. Telegram uygulaması için de bu durum geçerlidir. Uygulamayı silmek Telegram hesabının silinmesini sağlamaz.

Telegram Hesabı Nereden Silinir?

Bilindiği üzere Telegram uygulaması bilgisayarlardan da kullanılabilen bir uygulamadır. Telegram hesap silme işleminin genel olarak bilgisayarlardan yapılması önerilmektedir. Telegram hesabını silmeye karar veren kişiler için özel bir adres yer almaktadır. Bilgisayarlarında yüklü olan tarayıcıyı çalıştıran kişiler https://my.telegram.org/auth?to=delete adresinden silme işlemini gerçekleştirebilecektir.

Adrese giriş yapan kişiler son derece sade bir ekran ile karşı karşıya kalır. Ekrana telefon numaralarını girerek “Next” tuşuna bastıklarında işlemler başlamış olacaktır. Bu işlemin geri dönüşü olmadığından insanların doğru bir karar verdiğinden emin olması gerekmektedir. Uygulamayı kullanmamaya karar veren kişiler genel olarak hesaplarını silmeyi tercih etmemektedir. Telefonları çalışan ve numarası giden kişiler bu seçeneği değerlendiren insanlardır.

Telegram Hesabı Silme İşleminde Sohbetlere Ne Olur?

Telegram hesabını kullanmamaya karar veren ve sonrasında hesabını silen kişiler ileride bu kararlarından dönebilirler. Bu durumda kendi telefon numaraları ile yeniden hesaplarını oluşturacaklardır. Hesaplarını silmeden önce yüzlerce mesajı ve sohbet penceresi olan kişiler bunları kaybetmiştir. Hesabın tekrar açılması durumunda bu mesajlar geri gelemez.

Mesajlar iletişim amaçlı kullanılan metinler olsa da aynı zamanda birer anıdır. İnsanların çok sevdikleri kişiler ile yazışmaları ileriki dönemlerde muhteşem bir anıya dönüşmektedir. Telegram hesaplarını silen ve o dönemde bunu düşünmeyen kişiler hesaplarını tekrar açsalar da bu mesajlara ulaşım sağlayamazlar. Güvenlik açısından son derece üst seviyede bir program olduğundan kimsenin mesajı hesabını silmesine rağmen saklanmaya devam etmemektedir.

Telegram Hesap Silme İşleminde Kişilere Ne Olur?

Whatsapp uygulamasında herhangi bir kişi ile sohbet edebilmek için telefon numarasının bilinmesi ve rehberde kayıtlı olması gerekmektedir. Hesabın kapatılması durumunda insanlar rehberlerindeki kişiler gitmeyeceği için herhangi bir endişe duymazlar. Telegram uygulamasında da kişiler telefon numaraları ile mesajlaşmaktadır. Ancak buna ek olarak kullanıcı adıyla da eklemeler yapılabilir. Bu eklemelerde karşı tarafın telefon numarası görülmemektedir.

Uzun süre mesajlaşmayacağı ve anlık olarak mesajlaşma gereği duyan kişilere kullanıcı adını veren kişiler bu kullanıcı adlarıyla birlikte rahatlıkla mesajlaşabilirler. Benzer bir şekilde kullanıcı adı ile eklenen kişilerle uzun süreli sohbetler de gerçekleşebilmektedir. Eğer hesap silme işlemi yapılırsa tüm bu kişiler de silinecektir.

Telegram Hesabı Silme İşleminde Gruplara Ne Olur?

Telegram kullanılan dönemde bulunulan gruplardan hesabın silinmesi ile otomatik olarak çıkılacaktır. Hesaplar silinmiş olsa da daha öncesinde attığınız mesajların kopyası grupta kalmaya devam eder. Bunun olmasını istemiyorsanız siz gönderdikten bir süre sonra otomatik olarak mesajların silinmesini talep edebileceğiniz şekilde ayarların yapılması gerekmektedir.

Grupların kurucusu hesap silme işlemini yaptıysa gruplar sahipsiz bir şekilde kalacaktır. Grubun kurucusu unvanı kimseye devredilememektedir. Ancak grubun kurucusunun da bulunduğu dönemde verilen yetkiler kurucu hesap silme işlemi yapsa da devam etmektedir. Grupta bulunan kişiler için ciddi bir sorun ortaya çıkmaz.

İçerik
Gmail’in emojilerle tepki verme özelliğinden yeni kareler paylaşıldı

Geçtiğimiz günlerde Google'ın, Gmail uygulamasını biraz daha iletileşme uygulaması üzere hissettirecek emojilerle reaksiyon verme özelliği geliştirdiği ortaya1

1 dk. 3 Okundu
İçerik
FC24’teki en yüksek reytingli futbolcular açıklandı

FIFA ile isim muahedesini sonlandıran EA Sports’un yeni oyunu EA Sports FC 24’ten yeni bilgiler1

1 dk. 1 Okundu
İçerik
Türk Telekom TL Gönderme Nasıl Yapılır?

Türk Telekom TL Gönderme Nasıl Yapılır?  - Türkiye’nin ilk Telekomünikasyon ağı olan Türk Telekom; Avea,1

3 dk. 74 Okundu
Yorumlar

*
*

  • Hey!

    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu hemen sen yap.

Sosyal Medyada bizi takip edin.