Cambridge Üniversitesi bilim insanları, bir akıllı telefonun yalnızca ayda 1 sefer şarj edilmeye gereksinim duyacağı bir mikroçip üzerinde çalışmalar yapıyor.
Çalışmaya nazaran mikroçip takılan akıllı telefon yılda toplamda yalnızca 12 kere şarj edilerek kullanıma devam edilebilecek.
Bilim insanları, çalışmalarını bir ticari firma ile yürütüyor. Bu çalışmaya nazaran totalde sıfır güce muhtaçlık duyan bir silikon çipli işlemci bu tüketimi azaltarak akıllı telefonların ömrünü de bir epey uzatacak.
Projeyi yürüten SiliconCatalyst.UK’nin yöneticisi Sean Redmond, “Eğer bu inanılmaz iddiayı sahiden yerine getirebilirlerse, bu, bir gün değil, bir ay dayanacak bir cep telefonunuz olacağı manasına gelir” dedi ve devam etti: “Bugün dünyada hiç kimse bunu bir yarı iletken çip ile gerçeğe dönüştüremedi; şayet bunu yapabilecek biri varsa, o da Cambridge’teki bu takım olacaktır.” dedi.
İngiltere’deki bu bilim adamı takımı çalışmalarını muvaffakiyete ulaştırabilirse artık akıllı telefonlar yılda yalnızca 12 kez şarj edilebilecek.
Intel, geçen yılın sonlarında tanıtılan Raptor Lake işlemcilerin halefi üzerinde hazırlıklarını sürdürüyor. Bu bağlamda ''Raptor Lake1
Google, Chrome’un 15. yılını yeni dizaynla kutluyor. Web tarayıcının yeni görünümü, Google’ın Material You dizaynını1
Geçtiğimiz aylarda iCloud bulut abonelik fiyatlarına yüzde 100 artırım yapan Apple, bu hafta ise daha1
Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu hemen sen yap.