Orta Doğu ülkelerine yonga şoku
Kaynakların verdiği bilgilere nazaran Nvidia’nın H100 ve A100 yapay zekâ hızlandırıcıları başta olmak üzere makul eserler Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne satılırken onay sürecine dahil olacak. Sebep ise bu ülkelerin Çin ile olan sıkı ilgileri. Bu bilgi Nvidia ve AMD’nin gelir raporlarında ortaya çıktı.
Haber birinci etapta satışların yasaklandığı istikametindeydi lakin Beyaz Saray rastgele bir yasaklama olmadığını açıkladı. Her vakit olduğu üzere ABD, satışı yapılacak yongaların kime gittiğini kıymetlendirecek ve ona nazaran karar verecek.
Orta Doğu ülkelerinin son devirde binlerce Nvidia yapay zekâ yongası siparişi verdiği ve büyük çaplı AI sistemleri oluşturduğu belirtiliyor. Bununla birlikte ABD bu sistemlerin bir formda Çin’e satılmasından kaygı ediyor. Çünkü geçmişte Çin ne yapıp edip yasaklanmış teknolojilere ulaşmayı başarmıştı.
Son yıllarda perakende besin marketlerinin teknolojik eser konseptinin ötesine geçerek fiber tekne ve karavan üzere1
Sony, geçtiğimiz gün gayriresmi olarak PS5 Slim olarak isimlendirilecek yeni PS5 modelini tanıttı. Firma tıpkı1
Intel, yakın bir vakit diliminde yeni 14. Jenerasyon Core işlemcilerini duyuracak. Raptor Lake Refresh olarak1
Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu hemen sen yap.