KATEGORİLER
Kripto Al Sat

Apple, kendi yapay zekası için günde “milyonlarca” dolar harcıyor

Apple Kendi Yapay Zekasi Icin Gunde Milyonlarca Dolar Harciyor168539 0 An itibariyle -en azından göründüğü kadarıyla- Apple, yapay zeka alanında rakiplerinin gerisinde kalmış durumda. Lakin bu durumu telafi etmek için firmanın ağır mesai harcadığı belirtiliyor. Yayınlanan yeni bir rapora nazaran Apple, yapay zekaya her gün milyonlarca dolar yatırım yapıyor. Şirketin çeşitli gruplarda birden fazla yapay zeka modeli üzerinde çalıştığı bildiriliyor.

Apple birden fazla model geliştiriyor

Aktarılanlara nazaran Apple’ın diyalogsal yapay zeka üzerinde çalışan birimine “Temel Modeller” adı veriliyor. Ortalarında birkaç eski Google mühendisinin de bulunan bu grubun yaklaşık 16 üyesi bulunuyor. Bu ünite, Apple’ın 2018 yılında Siri’yi geliştirmeye yardımcı olması için işe aldığı yapay zeka lideri John Giannandrea tarafından yönetiliyor.

Öte yandan Apple’daki başka gruplar de yapay zeka üzerinde çalışıyor. Bir Görsel Zeka birimi bir manzara oluşturma modeli geliştiriyor ve diğer bir küme da metnin yanı sıra görüntüleri yahut görüntüleri tanıyabilen, aynı zamandaüretebilen “çok modlu yapay zekayı” araştırıyor. Bu modeller çeşitli gayelere hizmet edebilecek gayeli eserler olabilir. Örneğin bu modellerden birisi Siri ile çok adımlı vazifelerde kullanılabilir, bir oburu ise AppleCare için müşterilerle görüşebilir.

Geliştirme sürecine dahil olanlardan elde edilen bilgilere nazaran Apple’ın Ajax GPT olarak bilinen en gelişmiş büyük lisan modeli (LLM) “200 milyardan fazla parametre” üzerinde eğitiliyor. Bu büyüklük pnu ChatGPT’de kullanılan OpenAI’nin GPT-3.5’inden daha güçlü hale getiriyor. Daha evvelki raporlar bu modelin şirket içinde kullanıldığını ve bâtın tutulduğunu söylüyordu.

İçerik
iPhone 15 Pro Max’in sevilen özelliği iPhone 16 Pro’ya geliyor

Apple tarafından 12 Eylül tarihinde görücüye çıkan iPhone 15 serisi bildiğiniz üzere hala gündemde. Lakin1

2 dk. 5 Okundu
İçerik
Apple Watch Ultra şikayetleri artıyor: Ekran zor görünüyor!

Birtakım kullanıcıların bildirdiğine nazaran, Apple Watch Ultra ekranı düşük ışık şartlarında zahmetle okunuyor. Apple’dan resmî1

1 dk. 13 Okundu
İçerik
Google Pixel 8 Pro’nun “gelişmiş” yüz tanıma sistemi kandırıldı!

Yeni çıkan Pixel 8 serisinin yüz tanıma sistemi hakkında şikayetler ortaya çıktı. Bir Pixel 81

1 dk. 12 Okundu
Yorumlar

*
*

  • Hey!

    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu hemen sen yap.

Sosyal Medyada bizi takip edin.