KATEGORİLER
Kripto Al Sat

Bağışıklık Güçlendirme Yöntemleri

İçindekiler

Bağışıklık Güçlendirme Yöntemleri – Bağışıklık sistemi vücudumuzun savunma mekanizmasıdır savunma mekanizmamızı güçlendirmek bizi mikroplardan, bakterilerden ve virüslerden korur. Bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için ilk olarak sağlıklı beslenmeye özen göstermeliyiz. Vücudumuza ihtiyacı olan vitamin, mineral ve besinleri vermek bağışıklık sistemimizi güçlendirir hastalılara karşı savunmayı kolaylaştırır. Bir diğer bağışıklığı güçlendirme yöntemi ise yeterli ve düzenli bir uyku oluşturmaktır. Yetişkin bir bireyin en az 7 saat çocukların ise en az 8 saat uyuması gerekir. Uyku süresinin yanında uyku kaliteside oldukça önemlidir. Kalitesiz uyku vücuda zarar verir ve dinlenmesini engeller. Dinlenemeyen beyin ve vücudun bağışıklık sistemi çöker. Kaliteli uyku için uymadan önce telefon ve televizyon gibi mavi ışık yayan cihazlardan uzak durulmalıdır. Alkol kullanımını sınırlandırmakta bağışıklığınızı güçlendirir. Alkolün fazla alınması durumunda bağışıklık sistemi sarsılır ve kendini savunamaz. Vücut enfeksiyona yatkın hale gelir. Düzenli egzersiz yapmak da bağışıklığı güçlendirir. Egzersiz sadece bağışıklığa değil tansiyon, diyabet ve kilo kontrolü için de gereklidir.

Bağışıklık Sistemin Güçlendiren Vitaminler Nelerdir?

Bağışıklık sistemi için bütün vitaminler yeterli miktarda alınmalıdır hiçbir vitaminin fazlası yararlı değildir. C vitamini; C vitamini antioksidan olması ile bilinir. C vitamini suda çözünen bir vitamindir ve depolanmaz. C vitamini meyvelerin yanında sebzelerde de bolca bulunur. Bu sebzelerden bazıları yeşil biber, ıspanak ve lahanadır. E vitamini; C vitamini gibi E vitamini de güçlü bir antioksidandır. Antioksidanlar enfeksiyona karşı direnç sağlar. E vitamini badem, ceviz ve ay çekirdeği gibi kuruyemişlerde bolca bulunur. D vitamin; D vitaminin kaynağı et, süt ve balıktır. Besinlerin yanı sıra güneş ışığından da alınabilir. D vitamini büyüme ve gelişme için büyük önem taşımaktadır.

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Mineraller Nelerdir?

Mineraller vücudun güçlenmesini sağlayan en önemli yapılardan biridir. Mineraller yiyeceklerden alınabildiği gibi dışardan besin takviyesi olarak da alınabilir. Alınması gereken Minerallerden ilki Folik asittir. Folik asit Bağışıklık sistemini yapılandırır ve zeka gelişimini etkiler. Yeşil yapraklı besinler bol miktarda Folik asit içerir. Demir hemoglobin seviyesini artıran bir mineraldir. Kan hücrelerini besler ve bağışıklığı güçlenirir. Demir, tavuk, kırmızı et ve brokolide bulunur.

Nedir
Rota Virüs Aşısı Nedir?

Rota Virüs Aşısı Nedir? - Rota Virüs halk dilinde bilinen ismi ile zehirli ishaldir. Dışkının1

3 dk. 13 Okundu
Nedir
Kemoterapi Nedir?

Kemoterapi nedir? 21. yüzyılın en önemli hastalıklarından biri olarak kabul edilen ve binlerce insanın ölmesine1

4 dk. 9 Okundu
İçerik
Bedava İnternet Nasıl Yapılır?

Günümüzde internet kullanımının çoğalması ve teknoloji kullanımının artmasıyla birlikte birçok kullanıcı bedava internet yollarını araştırmaktadır.1

2 dk. 13 Okundu
Yorumlar

*
*

  • Hey!

    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu hemen sen yap.

Sosyal Medyada bizi takip edin.