KATEGORİLER
Kripto Al Sat

İşkur İşsizlik Maaşı Almak İçin Gerekli Şartlar

İşkur işsizlik maaşı, her işsiz işçinin işsiz kalmama güvencesine denir. İşsizlik maaşı 4 aylık maaşa göre hesaplanmaktadır. 6,8 veya 10 aylık süreler ile işsiz maaşı alma hakkınız bulunmaktadır. İşsizlik maaşı işsizlik sigortası içerisinden karşılanmaktadır. İşsizlik maaşları kendi isteği dışında işini kaybeden sigortalı işçilere verilmektedir. İşsizlik maaşları ile ilgili her sene değişiklikler yapılmaktadır. Son günlerde açıklanan asgari ücretin ardından ödenecek işsizlik maaşları açıklandı. 2020 yılında en düşük işsizlik maaşı bin 177 lira olarak belirlenmiştir. En yüksek ücret ise 2 bin 354 lira olarak belirlenmiştir. Peki işkur işsizlik maaşı almak için gerekli şartlar nedir? Bunun için gerekli şartlardan biri kişinin kendi isteği dışında ayrılmış olma şartı bulunmaktadır. Dolayısıyla işsizlik maaşı almak istiyorsanız birinin sizin işinize son vermesi gerekmektedir. Bu nedenle iş yerinden istifa etmemeniz gerekir. Başvuru yapacak kişilerin çalışmış olduğu yer eğer iflas ederse işsizlik maaşı için başvuruda bulunabilirler. Bu tür konularda işçinin hiçbir suçunun olmadığı için iş bulana kadar ki geçen sürede işçinin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için böyle bir uygulama bulunmaktadır. İşsizlik ücreti asgari ücretine oranla ödenmektedir.

İşsizlik Maaşı İçin Gerekli Belgeler

İşsizlik maaşı için gerekli belgeler konusunda bilginiz yoksa E-Devlet üzerinden kolayca işsizlik başvurusu yapabilirsiniz. Ayrıca işsizlik maaşı için İŞKUR’un internet sitesi üzerinden gereken evraklar hakkında bilgi edinebilirsiniz. İŞKUR’a başvuru için gidecekseniz yanınızda Kimlik kartınız, işten ayrılış bildirgeniz ve işsizlik maaşı almak istediğinize dair dilekçe yazıp götürmeniz gerekmektedir. Bu konu hakkında detaylı bilgileri İŞKUR görevlilerinden alabilirsiniz. Ayrıca E-Devlet üzerinden başvuru yapmak isterseniz şu şekilde yapabilirsiniz.

  • E-Devlet Sistemine giriniz.
  • İşsizlik Ödeneği ve İş Kaybı Tazminatı Sorgulama bağlantısına tıklayınız.
  • Bağlantıya tıkladığınızda sizden herhangi bir evrak istenmeyecektir.
  • Bu bağlantı üzerinden gerekli başvuruyu gerçekleştirebilirsiniz.

Asgari ücret üzerinden çalışan bir kişi en az bin 177 lira işsizlik maaşı alabilecektir. İşsizlik maaşını almanız için 600 gün işsizlik sigortası priminizin yatmış olması gerekmektedir. Ayrıca 600 günü dolan işçiler en fazla 180 gün yani 6 ay işsizlik maaşı alabilmektedir. Yatırılan işsizlik sigortası primine göre işsizlik maaşı alabilirsiniz. 900 gün yatırılan işsizlik sigortası primine 250 gün yani 8 ay ücret alırsınız. 1080 gün çalıştıysanız ve işsizlik sigortası priminiz yattıysa işsizlik maaşınızı 10 ay boyunca alabilirsiniz. Yatırılan prime karşılık alınan maaş ayları aynı oranda artmaktadır.

İçerik
Göz Kanlanması Neden Olur?

Gözümüzde beyaz bir bölüm bulunur bu bölüme sklera denir. Sklera konjonktiva adı verilen saydam ve1

2 dk. 13 Okundu
İçerik
Balık Yağı Kilo Aldırır mı?

Omega 3 yağ asitlerinde balık yağı miktarı yüksektir. Ancak vücudumuz bunları üretemediği için diyet kaynaklarından1

3 dk. 10 Okundu
İçerik
Android Telefona APK İndirme Nasıl Yapılır?

İnsanlar kimi zaman uygulama indirmek için Android sürümü yetmeyebiliyor. Akıllı telefonun sürümü yetmediği zaman bu1

2 dk. 16 Okundu
Yorumlar

*
*

  • Kemal Çatka

    Bilgi için teşekkür ediyorum.

Sosyal Medyada bizi takip edin.