KATEGORİLER
Kripto Al Sat

Mobil Oyun Nasıl Yapılır?

İçindekiler

Mobil Oyun Nasıl Yapılır? Eski zamanlarda bilgisayar oyunlarının nasıl yapıldığı insanların aklına dahi gelmezdi. Günümüzde teknolojinin kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte birçok kişi oyun yapmaya başlanmış durumdadır. Oyunların yapımı günümüzde çok zor değildir. Günümüzde basit oyunlar yaparak milyarlarca indirmeye ulaşan birçok kişi bulunmaktadır. Günümüzde oyunlar insanların cebine kadar girmesiyle birçok kişi kolay bir şekilde oyun yapabilmektedir. Oyun yapımına başlamak isteyen kişiler bu işlemden para kazanabilirler. İnternet ortamında veya uygulamalar arasında yeni bir oyun yapmak kolaydır fakat bu işin çok para kazandırır kısmı muallaktır. Mobil oyun yapmak için kullanıcıların birkaç yazılım dilini öğrenmesi gerekmektedir. Ayrıca bununla alakalı grafikleri hazırlayıp diğer işlemlerin bilgisine sahip olması gerekmektedir.

Mobil Oyun Nasıl Yapılır?

Günümüzde mobil oyunu yapmak için 2D ve 3D oyunları kolaca bazı programlar aracılığıyla yapabilirsiniz. Bunun için iOS, Android ve Windows Phone gibi mecralara oyunun oynanmasını istiyorsanız bu platformlara uyarlamanız gerekmektedir. Unity 3D programıyla mobil oyunları yapabilirsiniz. Bu programla birlikte Javascript, Boo ve C# gibi programlama dillerini öğrenerek işlemlere başlayabilirsiniz. Birkaç modelleme bilgisiyle oyunlarınızı geliştirme işlemlerine başlayabilirsiniz. Unity programı PC ve Mac gibi platformlarda oyununuzu basit bir şekilde geliştirebilirsiniz. Unity programı geliştiriciler tarafından sıkça kullanılan oyun motorlarından birisidir. Unity programıyla birlikte Türkçe ve yabancı kaynaklardan edineceğiniz bilgilere göre bu konuda usta haline gelebilirsiniz.

Unity 3D programının yanı sıra Unreal Engine, CryEngine ve Game Maker gibi programlar üzerinden de oyunlar yapılabilmektedir. Bu konuda bazı büyük firmalar kendi oyun motorlarını yaparak daha güzel oyunlar ortaya koyabilmektedir.

Oyun Programlama

Mobil oyun yapmak istiyorsanız ilk etapta kendinize bir oyun motoru seçmelisiniz. Seçeceğiniz oyun motoruna emek vererek bir tecrübe sahibi olana kadar ve aynı zamanda programlama dilini öğrenerek işlemlere başlayabilirsiniz.  Oyun yapımında iyi bir çizimci olmak gerekiyor. Bu konuda size destek veren birisi varsa şanslı olabilirsiniz. İmkanınız yoksa bu konuda Adobe Illustrator ve Adobe Photoshop gibi programlar mevcuttur. Yapmak istediğiniz mobil oyun çok basit olacaksa çizim konusunda pek zorlanmayabilirsiniz. Grafik konusunda daha detaylı bir çizim istiyorsanız bu konuda kendinize bir ortak bulabilirsiniz.

İçerik
Cari Açık Nedir Nasıl Hesaplanır?

Cari Açık Nedir Nasıl Hesaplanır? - Cari açık, bir ülkenin yerli üretimini dışarıya pazarlamasından elde1

3 dk. 71 Okundu
İçerik
Yaş Pasta Nasıl Yapılır? Yaş Pasta Tarifi

Özel günlerin vazgeçilmez tatlısı olan yaş pasta hem sunumu hem de lezzeti sayesinde bütün misafirlerinizin1

2 dk. 7 Okundu
İçerik
Diş Teli Tedavisinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Diş Teli Tedavisinde Dikkat Edilmesi Gerekenler - Diş teli taktırma süreci kimileri için oldukça uzun1

3 dk. 18 Okundu
Yorumlar

*
*

  • Hey!

    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu hemen sen yap.

Sosyal Medyada bizi takip edin.