KATEGORİLER
Kripto Al Sat

2024, Microsoft sayesinde AMD için büyük bir yıl olacak

2024 Microsoft Sayesinde Amd Icin Buyuk Bir Yil Olacak169689 0 Yapay zekanın yükselişinden şimdiye kadar en düzgün faydalanan şirket elbet Nvidia oldu. Pahasını 1 trilyon dolara yükselten şirket, bu alanı H100 gibi donanımlarıyla resmen domine ediyor. Öte yandan rakip AMD için işler 2024 yılı itibariyle rayına oturacak üzere görünüyor. En azından mevcut analistler ve raporlar buna işaret ediyor.

AMD, 2024’te sıçrama yapabilir

Önde gelen analist Ming-Chi Kuo, AMD’nin gelecekteki gelirlerinde “hızlı bir büyüme” olacağını açıklamasından bu yana AMD’nin yapay zeka segmenti için çeşitli öngörüler yapıldı. Kesim uzmanları AMD’nin yakında bir geri dönüş yapmasının beklendiğini ve bunun 2024 gibi kısa bir müddette gerçekleşebileceğini ima ediyorlar. Öte yandan AMD ile Nvidia’yı yapay zeka alanında karşılaştırdığımızda kırmızılı kadronun bilhassa yazılım tarafında zayıf olduğunu görüyoruz. Lakin AMD’nin son Nod.ai satın alımı bu alandaki ilerleyiş için kıymetli.

2024 Microsoft Sayesinde Amd Icin Buyuk Bir Yil Olacak169689 1 Bununla birlikte Kuo, AMD’nin yapay zeka çipi sevkiyatlarının 2024’te önemli bir artış kaydedeceğini söylüyor. Fakat bu önemli artıştan pazar hisselerinin çok yaklaşacağı üzere bir sonuç çıkarmamak gerek. Aktarılanlara nazaran AMD, Nvidia’nın CoWoS tabanlı tahlillerinin yüzde 10’u kadar bir sevkiyata ulaşacak. Ek olarak Microsoft’un AMD’nin en büyük müşterisi olacağı ve şirketin yapay zeka sevkiyatlarındaki hissenin çoğunluğunu oluşturacağı söyleniyor. Meta ve Amazon gibi firmalar da AMD’ye bir alternatif olarak bakıyor, fakat bu yeniden AMD’nin Microsoft’a nasıl teslimat yapacağına bağlı.

En nihayetinde AMD’nin yapay zeka dalındaki yükü büsbütün şirketin yazılım kaynaklarına yönelik yaklaşımına ve şirketin pazar hissesini ele geçirmek için 1 numaralı stratejik planı olan Instinct MI300 ve MI400 üzere yeni kuşak teknolojilere bağlı olacak. AMD potansiyel müşterilerin itimadını kazanmayı başarırsa, yapay zeka sevkiyatları yüzde 30’a kadar artabilir ve bu da firma için büyük bir gelir kapısı olacaktır.

İçerik
Samsung akıllı saatler uyku apnesi takibi yapabilecek

Samsung akıllı saatlere uyku apnesi takibi özelliği eklenecek. Yeni sıhhat özelliği 2024 başlarından itibaren kullanıma1

1 dk. 4 Okundu
İçerik
Corsair’den açık kasa tasarımlı oyuncu kulaklığı

Son devirde daha âlâ akustik elde edebilmek ismine kulak üstü oyuncu kulaklıklarının art kısımlarının açık1

1 dk. 7 Okundu
İçerik
Huawei P60 Pro rekora koşuyor: Satışlar 12 milyonu aşabilir

Bildiğiniz üzere Huawei, ABD tarafından ticari kara listeye alınmış vefirmanın 5G, Android işletim sistemi ve getirdiği1

1 dk. 2 Okundu
Yorumlar

*
*

  • Hey!

    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu hemen sen yap.

Sosyal Medyada bizi takip edin.