Tıbbi Dokümantasyon ve Sekterlik sağlık sektöründe en fazla tercih edilen bölümlerden birisidir. Tıbbi Dokümantasyon bölümü 2022/5 atamasında 80.670 taban puanı ile 734 kişi atanmıştır, bir önceki yıl 2021 atamasında 80.384 taban puanı ile 1466 atama gerçekleştirilmiştir. 2020 yılı içerisinde 2020/5 atama döneminde 85, 08972 taban puanı ile 774, 2020/4 atama döneminde 87,85582 taban puanı ile 468 kişinin ataması yapılmıştır.
2019/7 atamasında en yüksek 97,65074 puanla Ankara Elmadağ Dr. Hulusi Alataş Devlet Hastanesi, en düşük ise 81,83974 puanla İstanbul Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi atama yapmıştır. 2019/4 atamasında ise 84.63680 taban puanıyla 264 Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreter ataması yapılmıştır.
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Atama Taban Puanları
Tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik atama taban puanları; 79 ile 85 arasında değişiklik göstermektedir. Diğer bölümlerde de olduğu gibi tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik atama puanları da yıldan yıla göre çeşitli sebeplerden dolayı değişiklik göstermektedir. Özellikle son 2 yılda ülkemizde meydana gelen covid sebebiyle ihtiyacın artması sebebiyle Sağlık Bakanlığı çok sayıda sağlık ataması yapmıştır ve yapılmaya da devam edilmektedir. Bu nedenle Tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik bölümü de özellikle 2021 ve 2022 yıllarında çok ve önemli bir sayıda atama almıştır. Çok fazla atamadan dolayı da tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik atama taban puanları mesela 2020 yılında 79 taban puanı ile kapatmışken bu sene 98,435 taban puanıyla kapanmıştır. Her sene git gide ön lisans atamaları içerisinde tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik atama taban puanları yükseliş göstermektedir.
Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı, tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik bölümü için son zamanlarda çok fazla sözleşmeli personel de almıştır. Ancak Tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik bölümünde özellikle orta öğretim alımları oldukça az seviyelerdedir ve çok yüksek oranla ön lisans eğitimi ağırlıklı alımlar ve atamalar yapılmaktadır.
Tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik atama işlemleri özellikle merkezi yani şehirlere daha fazla yapılmakta ve bu bölümde kamu çalışanı olarak atama bekleyenler bu yüzden özellikle merkezi atamaları beklemektedir.
Tıbbi Dokümantasyon Ve Sekreterlik Nedir?
Tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik bölümü mezunları; kamu ve özel hastanelerin randevu hizmetlerinde bölümünde çalışma imkânı bulabilmektedirler. Ancak Tıbbi Sekreterlik mesleğinin çalışma alanları sadece hastaneler değildir bu kişiler aynı zaman da ilaç şirketlerinde, özel laboratuvarlarda ve özel kliniklerde de çalışabilmektedirler.
Tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik bölümünde çalışan kişilerin görevleri ise şöyledir;
Nasıl Tıbbi Sekreter Olunur?
Nasıl tıbbi sekreter olunur? Sorusuna cevap olarak, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokullarının iki yıllık Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü’nden mezun, meslek liselerinde yer alan Büro Yönetimi ile Sekreterlik ve Tıbbi Sekreterlik bölümlerinden mezun ve Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik ön lisans programına sınavsız geçiş yapmış olan kişiler Tıbbi sekreter olabilmektedir.
Tıbbi Sekreterde Olması Gereken Özellikler
Tıbbi sekreterde olması gereken özellikler, onun görevi başarıyla yerine getirebilmesinde ve oldukça önemli bir nokta olan sağlık sektöründe sorunlara sebebiyet vermemesi için oldukça mühimdir ve gereklidir. Tıbbi sekreterde olması gereken özellikler özellikle şunlardır;
Beyaz ayakkabı, özellikle de yaz aylarında sıklıkla tercih edilmektedir. Bazı insanlara oldukça şık bir hava1
Kapalı cam fanus içinde bulunan bitkilere bir yaşam alanı oluşturmak için oluşturulan mahfazaya teraryum adı1
Para transferi hizmetleri denilince akla ilk gelen isim MoneyGram olmayabilir. Sektörde muazzam bir yere sahip1
Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu hemen sen yap.