KATEGORİLER
Kripto Al Sat

Xiaomi’ye Finlandiya’da şok: Operatörler anlaşmaları feshetti

Xiaomi Satislarina Darbe168986 0 Ukrayna savaşı sebebiyle ABD ve Avrupa başta olmak üzere pek çok Batılı devlet ambargo uygulamaya başlamıştı. Ne var ki Çin ambargo konusuna pek sıcak bakmıyor ve devletler düzeyinde bağları geliştirmeye çalışıyor.

Finlandiya’dan Xiaomi’ye şok

Pek çok teknoloji devi Rusya’daki faaliyetlerini askıya alır yahut azaltırken Xiaomi ise bilakis ülkedeki pazar hissesini büyütüyor. Ukrayna tarafından savaşı desteklemekle suçlanan Xiaomi’ye Finlandiya’dan yaptırım geldi.

Finlandiya’nın 2 büyük operatörü Telia ve DNA, Xiaomi telefonların satışını durdurdu. Yalnızca stokta kalan telefonların satışı sürecek. Öbür büyük operatör Elisa ise model sayısında azaltmaya gitti. AB genelinde bir yasak olmadığı için Gigantti ve Verkkokauppa perakendecileri ise kısıtlı satışa devam edecek.

Rusya’ya karşı antipatinin en yüksek olduğu ülkelerden Finlandiya’da savaş başladığından bu yana perakende bölümünün karşı önlemleri devam ediyor. Pek çok perakendeci satışı durdurdu ya da kısıtlı model satışı yapıyor.

İçerik
Yeni nesil Threadripper PRO işlemciler için tarih verildi: Yakında geliyor

AMD, Zen3 tabanlı Threadripper 5000 serisinin halefi olacak Threadripper Pro 7000 işlemciler için hazırlıklarını tamamlamak üzere.1

2 dk. 1 Okundu
İçerik
Galaxy S24 Ultra Geekbench’te test edildi: Sonuçlar şaşırtıcı

Samsung‘un 2024 yılında tanıtmaya hazırlandığı Galaxy S24 serisiyle ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. Bildiğiniz üzere yeni1

2 dk. 4 Okundu
İçerik
Apple Watch’un sevilen özelliği Galaxy Watch 5 ve Watch 4’e geliyor

Hatırlayacak olursak Google, bu yılın Ocak ayında tanıtılan Wear OS 4 ile birlikte Watch Unlock1

2 dk. 1 Okundu
Yorumlar

*
*

  • Hey!

    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu hemen sen yap.

Sosyal Medyada bizi takip edin.