KATEGORİLER
Kripto Al Sat

ABD, NVIDIA’nın yapay zeka yongalarının Orta Doğu’ya satışını yasakladı

Orta Dogu Ulkelerine Yonga Satisina Mudahale168370 0 Çin’in yapay zekâ ve yonga teknolojileri konusunda ilerlemesini istemeyen ABD ağır bir ambargo süreci izliyor. Çin’in ABD ve ABD ekipmanı kullanan firmalar ile iş alakasını onay sürecine bağlayan ABD bu süreci öteki ülkelere de genişletecek.

Orta Doğu ülkelerine yonga şoku

Kaynakların verdiği bilgilere nazaran Nvidia’nın H100 ve A100 yapay zekâ hızlandırıcıları başta olmak üzere makul eserler Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne satılırken onay sürecine dahil olacak. Sebep ise bu ülkelerin Çin ile olan sıkı ilgileri. Bu bilgi Nvidia ve AMD’nin gelir raporlarında ortaya çıktı.

Haber birinci etapta satışların yasaklandığı istikametindeydi lakin Beyaz Saray rastgele bir yasaklama olmadığını açıkladı. Her vakit olduğu üzere ABD, satışı yapılacak yongaların kime gittiğini kıymetlendirecek ve ona nazaran karar verecek.

Orta Doğu ülkelerinin son devirde binlerce Nvidia yapay zekâ yongası siparişi verdiği ve büyük çaplı AI sistemleri oluşturduğu belirtiliyor. Bununla birlikte ABD bu sistemlerin bir formda Çin’e satılmasından kaygı ediyor. Çünkü geçmişte Çin ne yapıp edip yasaklanmış teknolojilere ulaşmayı başarmıştı.

İçerik
Coca-Cola tasarımı ve formülü yapay zeka tarafından üretilen gazlı içeceğini tanıttı

Dünyaca ünlü meşrubat üreticisi Coca-Cola, hudutlu sayıda üretilen yeni gazlı içeceğini tanıttı. Y3000 olarak isimlendirilen1

2 dk. 4 Okundu
İçerik
Apple uydu üzerinden yol yardımını başlatıyor

Geçen sene iPhone 14 serisi ile uydu üzerinden acil durum irtibatını başlatan Apple, bu yıl1

1 dk. 6 Okundu
İçerik
GeForce RTX 5090’dan ilk bilgiler geldi: Sınırları zorlayacak

Nvidia Blackwell GPU mimarisinin zirve model ekran kartı GeForce RTX 5090'dan yeni bilgiler gelmeye başladı. Bildiğiniz1

2 dk. 3 Okundu
Yorumlar

*
*

  • Hey!

    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu hemen sen yap.

Sosyal Medyada bizi takip edin.