KATEGORİLER
Kripto Al Sat

Çin hükümeti, yapay zeka üzerindeki denetimi sıkılaştırıyor

Cin Hukumeti Yapay Zeka Uzerindeki Denetimi Sikilastiriyor169761 0 Çin hükümeti, yakın bir vakitte üretken yapay zeka (AI) hizmetleri üzerindeki denetimini sıkılaştırmayı amaçlayan taslak yönergeleri yayınladı. Epeyce reaksiyon toplayan yeni yönergeler ile hükümet, yapay zekanın denetimsiz gelişimini engellemeyi amaçlıyor.

Yeni yönergelere nazaran yapay zeka algoritmaları, hükümete nazaran modellenmeli

Yeni yönergelere nazaran yapay zeka geliştiricileri, yapay zekanın eğitim sürecinde yalnızca yetkili verileri kullanmalı ve veri ihlalleri ile telif hakkı ihlallerini önlemek için güvenlik denetimlerine uymalı. Ayrıyeten detaylı metinde ülkenin siber güvenlik yasalarında tanımlandığı biçimde %5’ten fazla yasa dışı yahut ziyanlı içerik içeren eğitim malzemelerini engelleyen bir kara liste sisteminden de bahsedilmekte.

Bu kurallar, yapay zeka hizmetlerinin sorumlu ve yasal içerik üretmesini sağlamayı amaçlıyor. Fakat yeni yönergeler ile algoritmaların yetkililer tarafından sunulan ve lisanslanan modellere dayanması gerektiği için geliştiricilerin deneme ve yenilik yapma alanını sınırlayabilir.

Yeni yönergelerle ilgili en büyük kaygı ise yapay zekanın araştırılan bahis ile ilgili kâfi kaynağı tarayamaması. Zira sıklıkla Tayvan’ın durumu üzere hassas siyasi mevzuların bulunduğu ülkede, yapay zeka modellerinin tek bir anlatıyı yaymak için kullanılabileceği kaygısı var. 

İçerik
Hepsiburada Premium ücreti zamlanıyor: İşte güncel fiyat

Türkiye’nin en çok ziyaret edilen e-ticaret platformlarından Hepsiburada, Premium üyelik fiyatına yakın vakitte artırım yapacak.1

1 dk. 7 Okundu
İçerik
İPHONE 15 & İPHONE 15 PLUS tanıtıldı! İşte fiyatı ve özellikleri

Apple, 12 Eylül’de düzenlenen Wonderlust etkinliğinde iPhone 15 serisini tanıttı. USB-C’li birinci iPhone modelleri merakla1

6 dk. 3 Okundu
İçerik
Avrupa Birliği, X’in (Twitter) dezenformasyon sorunu ortaya koydu

Daha evvel Twitter olarak bilinen X şirketi, platformundaki yanlış bilgi ölçüsü nedeniyle yakında kendisini Avrupa1

2 dk. 4 Okundu
Yorumlar

*
*

  • Hey!

    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu hemen sen yap.

Sosyal Medyada bizi takip edin.