KATEGORİLER
Kripto Al Sat

Microsoft, dev Activision satın alımını haftaya kapatmayı hedefliyor

Microsoft Activision Satin Alimini Haftaya Kapatmayi Hedefliyor169508 0 Microsoft‘un Activision Blizzard‘ı satın alma sürecini önümüzdeki hafta tamamlayacağı bildiriliyor. The Verge’e konuşan bir kaynağa nazaran, Xbox şirketi 68,7 milyar dolarlık mutabakatın potansiyel kapanış tarihi olarak 13 Ekim Cuma gününü kolluyor. Öte yandan mutabakatın geleceği Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasalar Kurumu (CMA) tarafından verilecek sonuncu karara bağlı.

Microsoft satın alımı 13 Ekim’de tamamlamak istiyor

CMA geçtiğimiz ay koşullarda yapılan değişikliklerin akabinde mutabakata süreksiz olarak müsaade verdiğini açıklamıştı. Akabinde sonuncu kararını vereceği bir müşavere süreci başlattı. Bu kararın önümüzdeki hafta Microsoft’un lehine çıkması ve böylelikle muahedeyi tamamlayıp Activision Blizzard’ı satın almakta özgür olması bekleniyor.

CMA birinci olarak Nisan ayında, yeni gelişmekte olan bulut oyun pazarı üzerindeki tesirine ait telaşlar nedeniyle satın alma sürecini engellemişti. Microsoft, bulut yayın haklarını Ubisoft’a satmayı kabul ederek önerilen satın alma sürecini yine yapılandırmaya çalıştı ve CMA’nın yeni bir birleşme soruşturması başlatmasına yol açtı. Bu atılım, Eylül ayında yeni bir süreksiz karar yayınlayan ve muahedenin kaidelerinden artık şad olduğunu belirten CMA’yı tatmin etmeye yetmiş üzere görünüyor. CMA, genel olarak değişiklikten şad olsa da Microsoft ile Ubisoft ortasındaki bulut muahedesinin sağlam olduğunu doğrulamak istiyor. Kısaca CMA, onay verdikten sonra Microsoft’un Ubisoft ile olan muahedesinin feshedilmeyeceğinden emin olmak istiyor.

İçerik
Çinlilerin iPhone 15 kutusundaki gizli filigranların sahtesini yapması bir hafta sürdü

Apple eserleri büyük ilgi gördüğü için başta iPhone olmak üzere pek çok aygıtın sahtesi piyasaya1

1 dk. 16 Okundu
İçerik
iPhone 15 ve 15 Pro’nun kamera özellikleri: Neler bekleniyor?

Apple, yeni kuşak iPhone 15 ve 15 Pro modellerini önümüzdeki günlerde duyurmayı planlıyor. Hasebiyle lansmana sayılı günler kala, iPhone1

4 dk. 9 Okundu
İçerik
Xiaomi 14 serisinin tanıtım tarihi belli oldu: Yakında geliyor

Akıllı telefon devi Xiaomi, Aralık 2022'de tanıtılan Xiaomi 13 ve 13 Pro'nun halefi üzerinde hazırlıklara1

1 dk. 5 Okundu
Yorumlar

*
*

  • Hey!

    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu hemen sen yap.

Sosyal Medyada bizi takip edin.