KATEGORİLER
Kripto Al Sat

Akıllı telefon pazarı tarihi diplerde

Akilli Telefon Pazari Toparlanamadi168452 0 Pandemi devrinden sonra başlayan küresel ekonomik kriz pek çok kesimi derinden etkilerken yavaş yavaş da olsa toparlanma emareleri görünüyor. Bununla birlikte akıllı telefon pazarı bir türlü belini doğrultamadı.

Akıllı telefon pazarı dipte

Yılın ikinci çeyreğinde 272 milyon adet akıllı telefon satılırken yüzde 6.6 düşüş yaşandı. Birinci çeyrek satışları da dahil edildiğinde 522 milyona ulaşılıyor. Bu sayı geçen yıl tıpkı periyoda nazaran yüzde 13.3 daha düşük. Yılın birinci yarısı son 10 yılın en düşüğü oldu.

İkinci çeyrekte Samsung, 53.9 milyon adet satarken Apple da 42 milyon iPhone sattı. Bu iki firma çift hanelerde düşüş kaydetti. Pazarın şampiyonu ise Transsion. Tecno, Infinix üzere markaların çatı firması Transsion yüzde 71.9 yükselerek 25.1 milyon akıllı telefon sattı. Başka Çinli markalar da değerli yükselişler yaşadı.

Akıllı telefon pazarının yıl içerisinde toparlanması beklenmiyor. Gelecek yıldan itibaren ise düşüşü sona erdirmeye çalışacak. Bu periyotta yüzde 2-3 ortasında yıllık yükselişler göstereceği kestirim ediliyor.

İçerik
Norveç ordusu ilk kez bir F-35A savaş uçağını otoyola indirdi

Norveç Kraliyet Hava Kuvvetleri'nde misyon yapan F-35A savaş uçakları daha evvel hiç denenmemiş bir şey1

1 dk. 8 Okundu
İçerik
AMD Radeon RX 7600 XT doğrulandı: RTX 4060’a rakip geliyor

Bildiğiniz üzere AMD'nin yeni ekran kartı Radeon RX 7600 XT hakkında günümüze kadar birçok söylenti duyduk. AMD1

1 dk. 3 Okundu
İçerik
Samsung’un yeni lansman tarihi belli oldu: Galaxy S23 FE çok yakında

Teknoloji devlerinden Samsung, uzun vakittir yeni Fan Edition aygıtlarını piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Şirketin Hindistan hesabı1

1 dk. 3 Okundu
Yorumlar

*
*

  • Hey!

    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu hemen sen yap.

Sosyal Medyada bizi takip edin.