KATEGORİLER
Kripto Al Sat

3600 ek gösterge nedir, çıktı mı? 3600 kimleri kapsıyor ve ne kadar verilecek?

Son periyotta çok konuşulan hususlardan biri 3600 ek gösterge Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasıyla tekrar gündeme geldi. Milyonların beklediği ek gösterge tüm memur ve memur emeklilerini kapsayacak mı? Emeklilere yarayacak mı? 3600 ek gösterge düzenlemesi ne vakit yürürlüğe girecek? İşte 3600 ek gösterge ile ilgili tüm merak edilenler:

Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Vedat Alım ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, milyonların merakla beklediği 3600 ek gösterge için bugüne kadar üzerinde çalışılan formüllerle ilgili ayrıntıları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la paylaştı. Lider Erdoğan bunun üzerine milyonların merakla beklediği 3600 ek gösterge ile ilgili muştuyu verdi. Cumhurbaşkanı hazırlıkların yürütüldüğü çalışmada sona gelindiği açıkladıktan sonra birçok vatandaş 3600 ek göstergenin kimleri kapsayacağını araştırmaya başladı. Pekala, 3600 ek gösterge nedir kimleri kapsıyor ? İşte ayrıntılar:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması şu formda:

Bilindiği üzere uzunca bir müddettir çalışan ve emekli memurlarımızla ilgili 3600 ek gösterge diye bilinen bir hazırlık yürütüyoruz. Nihayet bu çalışmayı tamamladık ve Meclisimizin takdirine sunma safhasına getirdik. Yarınki Kabine toplantımızın akabinde yapacağımız Millete Sesleniş konuşmamızda bu hazırlığı ayrıntıları ile anlatacağım. Bugün burada yalnızca daha evvel kelam verdiğimiz 4 meslek kümesini değil 5 milyonu aşkın memurumuzun ve emeklilerin tamamını ilgilendiren bir formülle bu sıkıntıyı çözdüğümüzün muştusunu paylaşmakla yetinmek istiyorum.

3600 EK GÖSTERGE NEDİR VE NE İŞE FAYDA?

⇒ 3600 ek gösterge kamu vazifelilerinin çalışırken maaşlarını, emekli olduklarında ikramiye ve aylıklarını belirleyen noktalardan biri. 

⇒ Ek gösterge sayıları unvan hizmet sınıfı ve derecelere nazaran farklılık göstermekte. Ek gösterge ne kadar yükselirse emekli alınan aylık ve emekli ikramiye sayısı da o kadar yükseliyor. 

Kun5C 1654508826 6653

3600 ek gösterge nedir ne işe yarar

EK GÖSTERGE EMEKLİLERE YARAYACAK MI?

Yapılan son düzenlemeyle birlikte emeklilerin maaşlarında artış gerçekleşecek. Emekli ikramiyesi ve emekli maaşlarında %25’e varan oranda artış olması bekleniyor.

KİMLERİ KAPSIYOR?

3600 ek gösterge son düzenlemeye nazaran hemşire, polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerini kapsamakta. Ancak ilerleyen günlerde bu kapsamın genişletilebileceği tabir edilmişti. Kimlerin bu düzenlemeden faydalanacağı sonuncu açıklama sonrası netleşecek.

Wdawk 1654508852 8828

3600 ek gösterge kimleri kapsıyor

EK GÖSTERGE NE VAKİT DEVREYE GİRECEK?

Son yapılan düzenlemeye nazaran ek gösterge Ocak 2023’ten itibaren geçerli olacak.

İçerik
Alişan – Dön Hadi şarkı sözleri

Ünlü müzikçi Alişan'ın bugün yayınlanan müziği "Dön Hadi" kısa müddette binlerce beğeni alarak müzik severlerin1

1 dk. 7 Okundu
İçerik
Bebeği Nasıl Sakinleştirebilirim?

Tüm anne babaların en hassas noktalarından biri de bebeklerinin ağlamamasıdır. Bir bebeğin ağlaması tüm ebeveynleri1

2 dk. 8 Okundu
İçerik
Civan Mert dizisinin konusu nedir? Civan Mert dizi oyuncuları…

TRT1'den çok konuşulacak yeni bir proje daha geliyor. Civan Mert isimli dizinin başrol oyuncuları aşikâr1

1 dk. 4 Okundu
Yorumlar

*
*

  • Hey!

    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu hemen sen yap.

Sosyal Medyada bizi takip edin.